Preskočite na glavni sadržaj

Dokumentarni film '3069' Jakova Sedlara pogledalo 50 tisuća ljudi

Film '3069' Jakova Sedlara, koji tematizira problem suicida među hrvatskim braniteljima, zabilježio je svog 50 tisućitog gledatelja na svečanoj projekciji u Dubrovniku, održanoj u povodu Dana branitelja tog grada.
vrijeme: 05.12.2019.
mjesto: Dubrovnik
Dugometražni dokumentarni film 3069 premijerno je bio prikazan 25. rujna u Studentskom centru u Zagrebu, a projekcija u Dubrovniku 5. prosinca mu je bila 91. po redu. U Dubrovniku je redatelj Jakov Sedlar uručio posebnu diplomu dječaku Borni Bjelančiću koji je bio 50 000-ti gledatelj filma. 

 

Redatelj je tim povodom izjavio da broj gledatelja potvrđuje kako je riječ o do sada najgledanijem hrvatskom dokumentarnom filmu koji je rekord srušio u manje od tri mjeseca prikazivanja, a s obzirom na plan distribucije, realno je, dodaje, očekivati da će taj broj biti i znatno veći, jer u sljedećih nekoliko mjeseci slijedi niz već dogovorenih projekcija diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, SAD-a i Kanade.

 

Film u naslovu nosi broj branitelja koji su počinili samoubojstvo, a prikazuje svjedočanstva roditelja, supruga, djece i prijatelja ratnika koji su na taj način umrli. 3069 nastaje u produkciji Oluja Filma i umjetničke organizacije Menorah Film.

 

Izvor: HAVC