Preskočite na glavni sadržaj

Robert Međurečan: 'Krletka za glinenog goluba'

Promocija knjige Roberta Međurečana 'Krletka za glinenog goluba' održat će se u petak, 13. prosinca, s početkom u 19 sati, u Gradskoj knjižnici 'Franjo Marković' Križevci.
mjesto: Križevci; Gradska knjižnica Franjo Marković, Trg sv. Florijana 14
url: http://www.knjiznica-krizevci.hr/
 

'Krletka za glinenog goluba' krimić je koji grabi u mračne taloge hrvatske nedavne prošlosti u godini svjetskog nogometnog prvenstva na kojem Hrvatska postaje viceprvak svijeta, oslikavajući tako u kontralihtu sveopću euforiju i veselje i skrivene kosture koji čekaju da budu pokopani. Andrija Tomaš, osuđenik za ratni zločin, nakon godina potucanja po svijetu vraća se kući progonjen savješću i još nečim, mnogo materijalnijim i opasnijim. Istodobno, novopečena ministrica Katarina Jurić, vođena patološkim porivom, kreće u osobnu osvetu, sve ne bi li pronašla misterioznog Petra Tomu, čovjeka demonskih atributa. U ozračju “prošlost ovdje nikad ne završava“, ta dva fokusa priče međusobno se isprepliću, nadopunjuju intrigama, korupcijom, klijentelizmom i mrtvima. (tekst preuzet s mrežne stranice Sandorf.hr)

 

Robert Međurečan (Zagreb, 1969.) je prvim romanom, drskim antiratnim pamfletom Prodajem odličja, prvi vlasnik (2008.), zaslužio nominacije u svim natječajima za knjigu godine. Drugi roman Kad jaganjci utihnu u Zdihovu (2011.) literarno nastavlja obračun s devijacijama iz bliske prošlosti. Osim što piše romane, piše i scenarije, svira i sklada. Trenutno živi i radi u Münchenu.