Preskočite na glavni sadržaj

'Kraljević i prosjak' premijerno u INK-u

Književni klasik i jedan od najljepših romana svih vremena, 'Kraljević i prosjak' Marka Twaina, u scenskoj adaptaciji Dore Delbianco premijerno će biti izveden u petak, 6. prosinca, u 18 sati, na velikoj sceni Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula.
vrijeme: 06.12.2019. 18 h
mjesto: Pula; INK - Gradsko kazalište Pula, Laginjina 5
url: http://www.ink.hr/
Tko god je ikada upoznao ovu priču, odmah se u nju i zaljubio.


Proživljavajući radnju, od samog se početka identificiramo s prosjakom kojem jednoga dana njegov tužni život biva zamijenjen onim kraljevskim, bogatim i nezamislivo dostojanstvenim.


No, ubrzo nakon prvog dojma, shvaćamo da je i zlatni kavez ipak samo kavez i da nije nikada sve onako kako se na prvi dojam čini. Što vrijeme više odmiče, sve više počinjemo suosjećati upravo s kraljevićem.


Ta fina slojevitost i prikazivanje obje ljudske perspektive ono je po čemu je bogato ovo djelo. Da nam se tuđe dvorište uvijek čini zelenije, a tuđi problemi maleni u usporedbi s našima, zbilja potvrđuje ova majstorska priča


Pustolovine Edwarda i Toma zabavit će vas, nasmijati i dirnuti.

 

Režiju i glazbu potpisuje Luka Mihovilović. Sve one koji su osmislili ovu kazališnu čaroliju, autorski tim i izvođače, pronaći ćete na www.ink.hr.

 

Predstava je na repertoaru u jutarnjim terminima 9:30 i 11 sati do 14. prosinca te u 18 sati 11. prosinca.

Trajanje: 55 minuta.