Preskočite na glavni sadržaj

Izložba '#VR_inc-001 (virtualna materija)' otvara se u Splitu

“#VR_inc-001 (virtualna materija)” izložbeni je postav digitalne umjetnosti u virtualnoj zbilji, a koji okuplja interdisciplinarna suradnička istraživanja i multimedijske eksperimente hrvatskih, regionalnih i inozemnih umjetnika/ica, programera/ki i znanstvenika/ica. Izložba se otvara u petak, 6. prosinca, u 19 sati, u Jugoistočnoj kuli Dioklecijanove palače.
vrijeme: 06.12.2019.
mjesto: Jugoistočna kula Dioklecijanove palače

Izložbeni postav izgrađen je raznorodnim multimedijskim VR (“virtual reality”) umjetničkim djelima i suradnjama, nastalima uslijed razvoja diskursa o recentnoj umjetničkoj produkciji, originalnosti, cenzuri, autorstvu, te produkcijskim uvjetima umjetničkog stvaralaštva u području virtualne zbilje.

Eksperimentirajući s najrecentnijom umjetničkom produkcijom u vidu open-ended suradničke #VR_inc rezidencije za digitalne umjetnike, znanstvenike i stručnjake, koja je u periodu 2017.-19. godine nastajala u umjetničkom vodstvu umjetnica Tee Stražičić i Marte Stražičić i naposljetku, produkcijskom vodstvu umjetničke organizacije “Format C”, a u partnerstvu s organizacijom “Jadranska Animacija”, te tvrtkom “DVASADVA”.

Djela predstavljena izložbom nastala su tehnikama 3D modeliranja, fotogrametrije i digitalizacije, digitalnog kiparstva, slikarstva, animacije, pa i internetskog performansa i sound art-a.

Opširnije:
http://hulu-split.hr/
https://formatc.hr/VR_inc