Preskočite na glavni sadržaj

CEE Animation Forum: natječaj za animirane projekte i nova VR kategorija

CEE Animation Forum (prijašnji Višegradski animacijski forum) održava se od 5. do 8. svibnja u Liberecu u Češkoj. Riječ je o vodećoj manifestaciji iz perspektive razvoja projekata s područja animiranoga filma u srednjoj i istočnoj Europi.
vrijeme: 05.05.2020.
prijava: 10.01.2020
mjesto: Češka Republika
url: https://www.ceeanimation.eu/

Osim toga CEE Animation Forum je i mjesto za koprodukcijsko predstavljanje (pitching), B2B (Business-to-business) i umrežavanje čiji je cilj jačanje potencijala projekata za međunarodni opticaj, njihova vidljivosti i pristup širem europskom tržištu. U izdanju 2020., organizatori su proširili brojne kategorije otvorene za animirane projekte u razvoju. Rok za prijavu je 10. siječnja 2020. godine. 
 
 Natječaj je otvoren u četiri kategorije: 
• Kratkometražni filmovi (maksimalna duljina 20 minuta; sve faze razvoja osim konceptualne faze),
• Serije i TV specijali (internetske i TV serije bilo kojeg formata i pojedinačni filmovi, minimalne duljine 20 minuta; sve faze razvoja osim konceptualne faze),
• Dugometražni filmovi (minimalne duljine 60 minuta; u razvoju ili produkciji),
• VR trodimenzionalni mediji (VR, AR, 360 i drugi trodimenzionalni formati; u razvoju ili produkciji).
 
Novi VR natječaj je otvoren za sve originalne radove u razvoju i produkciji koji koriste VR tehnologiju i istražuju nove pripovjedačke vrste, bez obzira na format ili uređaj, uključujući 360° filmove i video snimke, trodimenzionalna iskustva i postave – bilo da su interaktivni ili ne – VR kino, i VR projekti na razini cijele prostorije.
 
Projekt mogu prijaviti samo producenti i ostali nositelji prava na prikazivanje. Producent i režiser prijavljenog projekta moraju biti državljani EU ili država navedenih na ovom popisu.
 
CEE Animation Forum je platforma namijenjena za predstavljanje novih talenata i njihovog kreativnog rada, za pružanje pomoći u pronalasku izvora financiranja za njihove projekte i u distribuciji istih te za izgradnju trajne mreže producenata, kreativaca i agenata međunarodne industrije iz svih segmenata (prodaja, distributeri, sponzori, televizijske kuće, pružatelji usluga, itd.).
 
Dodatno uz glavni natječaj u pitchingu, trodnevni program nudi brojne prezentacije, debate, mogućnosti za umrežavanje, sastanke 1 na 1 i prikazivanja. Na Forumu stručnjaci animacije mogu steći vještine i znanje od drugih stručnjaka na tom području te korisne kontakte koji će doprinijeti uspješnosti njihovih animiranih projekata.
 
CEE Animation Forum održava se tijekom međunarodnog festivala animiranih filmova Anifilm (5. – 10. svibnja 2020., Liberec, Češka). CEE Animation Forum podržava Creative Europe – MEDIA program Europske Unije i sufinanciran je iz državnih fondova i zaklada te stručnih organizacija iz Slovenije (DSAF, Društvo slovenskega animiranega filma), Češke Republike (ASAF, Udruženje češkog animiranoga filma), Mađarske (HAPA, Mađarsko udruženje producenata animiranoga filma), Poljske (SPPA, Poljsko udruženje producenata animiranoga filma) i Slovačke (APAF, Slovačko udruženje producenata animiranoga filma).
 
Sve ostale informacije i detalje vezane uz samu prijavu potražite na službenim stranicama CEE Animation Foruma.
 
Izvor: HAVC