Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebačka Lauba organizira prodajnu izložbu 'Kolektart'

Lauba - Kuća za ljude i umjetnost organizira od 16. do 19. prosinca 2019. prodajnu izložbu "Kolektart". Riječ je o Laubinom novom izložbeno-prodajnom konceptu koji se održava prvi put, a uz izložbu pripremljen je i popratni program.
vrijeme: 16.12.2019.
mjesto: Zagreb, Lauba
url: https://www.lauba.hr/

Sudjeluju istaknuti hrvatski umjetnici Marija Ujević Galetović, Gordana Bakić, Đuro Seder, Duje Jurić, Kristian Kožul, Alem Korkut te umjetnički kolektiv TARWUK (Bruno Pogačnik i Ivana Vukšić).

Uz njih tu su Marko Tadić, nagrađivani umjetnik čiji se radovi smatraju jednim od najzanimljivijih umjetničkih opusa naše scene, a predstavljao je Hrvatsku na Venecijanskom bijenalu 2017. te Igor Eškinja, koji je izlagao na velikim međunarodnim izložbama i radovi mu se nalaze u značajnim zbirkama i muzejima, kao što su MAXXI, Rim; MAC/VAL, Pariz; FRAC-Pays de la Loire, Nantes; MMSU Rijeka, MSU Zagreb.

Kao još jedan ekskluzivitet iz "Laube" najavljuju radove Gorgonaša Đure Sedera koji će predstaviti svoj novi ciklus te radove Miljenka Horvata – najmlađeg člana Gorgone koji je ostavio dubok trag u hrvatskoj suvremenoj umjetnosti, iako je najveći dio života proveo u Parizu i Montrealu, gdje je ostvario zapaženu umjetničku karijeru. Njegova se djela danas nalaze u brojnim muzejskim zbirkama te privatnim i javnim kolekcijama u Kanadi, Izraelu, Nizozemskoj, Italiji i SAD-u.

Otvorenje izložbe glazbom će poprati jedan od najistaknutijih protagonista hrvatske suvremene glazbene scene, Cantus Ansambl.

Idući dan, 17. prosinca, prikazat će se dokumentarni film "The Price of Everything" koji preispituje funkcioniranje tržišta umjetnina, te po uzoru na svjetske galerije, 18. prosinca Gallery Party, "koncept koji se u sezoni ludih zabava ističe sofisticiranim spajanjem vizualne i glazbene umjetnosti u jedinstvenom galerijskom okruženju".

Tijekom "Kolektarta" radno vrijeme Laube bit će produženo do ponoći. (Hina)