Preskočite na glavni sadržaj

Predavanja o produkciji kratkog igranog filma u Kino klubu Zagreb

Pod nazivom 'Prep to wrap' tijekom prosinca u Kino klubu Zagreb održat će se nekoliko predavanja kojima je cilj prenijeti praktičko znanje i informacije u svrhu lakše i kvalitetnije pripreme za snimanje kratkih igranih filmova u nezavisnim uvjetima.
vrijeme: 10.12.2019.
prijava: 08.12.2019
mjesto: Zagreb; Kinoklub Zagreb, Tru žrtava fašizma 14
url: http://kkz.hr/
Kako je najavljeno iz Kino kluba, polaznici će kroz četiri predavanja dobiti detaljni uvid u 'case studyje' projekata na kojima su surađivali filmaši s višegodišnjim praktičnim iskustvom u nezavisnoj i profesionalnoj produkciji,  redatelj i producent Tin Žanić, producentica Tena Gojić, direktorica fotografije i scenografkinja Jana Plečaš, glumica Marina Redžepović te montažer Jan Klemsche.


"Svatko od gostujućih predavača pripremit će materijale iz vlastite prakse te polaznike provesti kroz proces rada od papira do filmskog platna, fokusirajući se pri tome na svoju profesiju unutar filmskog kolektiva", ističe se.


Tijekom projekcije i otvorenog razgovora između gostujućih predavača i publike, obrađivat će se predprodukcija, redateljska razrada scenarija i režijski pristup, knjiga snimanja, odabir suradnika, komunikacija i suradnja između kreativnih sektora, postprodukcija. 


Termini predavanja su 10. prosinca (Tena Gojić), 13. prosinca (Jana Plećaš), 16. prosinca (Marina Redžepović) i 20. prosinca (Jan Klemsche).


Voditelj projekta je Tin Žanić, redatelj, producent, scenarist i kinoklubaš.


Svako predavanje odnosi se na određenu fazu produkcije kratkog igranog filma, otvoreno je za članove Kinokluba, a prvenstveno su namijenjena autorima koji imaju pripremljen scenarij za kratki igrani film koji planiraju realizirati u skoroj budućnosti.


Za radionicu nije potrebna prijava, no dolazak treba prijaviti najkasnije do 8. prosinca. Program je besplatan. (Hina)