Preskočite na glavni sadržaj

VBZ ponovo raspisuje natječaj za najbolji neobjavljeni roman

Izdavačka kuća VBZ 16. put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine koja će dobitniku donijeti 100 tisuća kuna i objavljenu knjigu u izdanju tog nakladnika. Rok za slanje rukopisa je 10. veljače 2020., a rukopisi se predaju pod šifrom!
prijava: 10.02.2020
url: https://www.vbz.hr/
 

O nagradi će odlučivati žiri u sastavu književnici Zoran Ferić i Mile Stojić, književni kritičari Jagna Pogačnik i Strahomir Primorac, te glavni urednik VBZ-a Drago Glamuzina.


Rezultati natječaja bit će objavljeni na 13. riječkom sajmu knjiga i festivalu autora vRIsak 2020.


Najboljem romanu koji u rukopisu stigne na natječaj bit će dodijeljena VBZ-ova književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman godine, a autoru uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 100 tisuća kuna.


Nagrađenom autoru pripada i pravo na objavu književnog djela u izdanju VBZ-a te mogućnost da se roman distribuira u širokoj knjižarskoj mreži..


Tekst javnog natječaja s detaljnim propozicijama dostupan je na internetskim stranicama www.vbz.hr.


Nagrada VBZ-a najizdašnija je regionalna književna nagrada osmišljena kao poticaj književnom stvaralaštvu, nakladničkoj djelatnosti i promociji kvalitetnih književnih sadržaja, te s ciljem održavanja i oživljavanja regionalne književne scene. Nagrada se dodjeljuje od 2002., a prošle godine dobila ju je Olja Knežević za roman "Katarina, Velika i Mala". (Hina)