Preskočite na glavni sadržaj

'Susjed' Marine Vujčić premijerno u Studiju Exit

Teatar Exit kao novu premijeru najavljuje u subotu, 7. prosinca, predstavu 'Susjed', monokomediju u izvedbi glumice Vesne Tominac Matačić prema istoimenom nagrađenom romanu spisateljice Marine Vujčić, u režiji Janeza Vajevca.
vrijeme: 07.12.2019. 19 h
mjesto: Zagreb; Studio Exit, Gundulićeva 37/1
url: http://www.teatarexit.hr
"Junakinja ove predstave mogla bi biti i vaša neupadljiva susjeda koju svakoga jutra pozdravljate na stubištu. Živi sama na četvrtom katu i baš ničime ne privlači pozornost. No, kad bi jedan od zidova njezinog stana, poput onoga četvrtoga u teatru, bio imaginaran, možda bi vas iznenadio tajni svijet fikcije u kojem ona igra svoju neostvarenu ulogu voljene žene, dok objekt njezine 'ljubavi' s drugoga kata i ne sluti da živi u njezinoj glavi", stoji u najavi.

"Gdje je granica između stvarnosti i iluzije? Jesmo li zaista slobodni kao što nam se čini ili smo tek zatočenici u kavezu vlastitih emocionalnih ograničenja? Ovo je predstava o samoći i otuđenosti do ludila u kojoj je nemoguće ostvariti dublji kontakt, čak ni s osobama iz svoje neposredne blizine. Ili je ipak moguće... ako se usudite", poručuju iz Exita.

Marina Vujčić (1966.) nagrađivana je dramatičarka i spisateljica. Roman "Susjed" donio joj je 2015. godine nagradu V.B.Z.-a i TISAKmedije za najbolji neobjavljeni roman 2015. Knjiga je objavljena u izdanju V.B.Z.-a.

Roman je za kazalište prilagodila Vesna Tominac Matačić, koja i glumi, redatelj je Janez Vajevec, autor glazbe Zvonimir Dusper, a za dizajn svjetla zadužen je Saša Fistrić.

Predstava je koprodukcija Zagrebačkoga glumačkog atelijera i Teatra Exit. Premijera je 7. prosinca u Studiju Exit  u Gundulićevoj 37/1. (Hina)