Preskočite na glavni sadržaj

Obnova kazališnog hita 'Čudo u Poskokovoj Dragi' u HNK Split

Hit-komedija 'Čudo u Poskokovoj Dragi', dramatizacija istoimenog bestselera Ante Tomića u režiji Marija Kovača, vraća se 3. prosinca, nakon dvogodišnje pauze, na pozornicu Hrvatskog narodnog kazališta Split.
vrijeme: 03.12.2019. 20 h
mjesto: Split; HNK Split, Trg Gaje Bulata 1
url: https://www.hnk-split.hr/

Urnebesna Tomićeva priča o obitelji Poskok, autoritativnom ocu i četvorici sinova izgubljenih u bespućima Dalmatinske Zagore pokazala se kao iznimno duhovit scenski predložak. Najstariji sin sit je očevog terora, prljavog rublja i pure na sto načina, te život odlučuje promijeniti tako da se oženi. Od toga trenutka u mačističkom svijetu obitelji Poskok vrijeme mjeri po novom kalendaru. Ulazak žene, a potom i više njih, u surovi muški svijet donosi drastične promjene, ali i stvara okvir za vratolomnu komediju. Predstava je, u dramaturškoj obradi Željke Udovičić Pleština, premijerno izvedena u listopadu 2014. U obnovljenom izdanju glavne uloge, kao i na premijeri, nose Nikša Butijer kao Krešimir Poskok, Andrea Mladinić kao njegova ljubljena Lovorka, Mate Gulin je otac Jozo Poskok a ostali protagonisti su: Snježana Sinovčić Šiškov, Vicko Bilandžić, Stipe Radoja, Mijo Jurišić, Luka Čerjan, Davor Pavić, Filip Radoš, Arijana Čulina, Ivan Baranović, Nenad Srdelić, Marjan Nejašmić Banić, Anastasija Jankovska, Vanda Boban Jurišić, Luka Čerjan, Andrijana Vicković, Matko Elezović i Franjo Đaković.
 
Dramaturg je Jasen Boko, scenograf Matija Šantić, kostimografkinja Hana Letica, autor scenske glazbe Tomislav Babić, oblikovatelj svjetla Srđan Barbarić, a jezična savjetnica Anita Runjić Stoilova. Popularna predstava na program je 3. prosinca s početkom u 20 sati dok izvedbe 4, 17. i 18. prosinca započinju u 19:30h.