Preskočite na glavni sadržaj

KSET ZEZ: 'Melting Waves'

U sklopu koncertnog programa Zavoda za eksperimentalni zvuk pod krilaticom 'Slušaj drugačije', u srijedu, 4. prosinca, u KSET-u će svoj jedinstveni glazbeni izričaj publici predstaviti novi audio-vizualni, izvedbeni i produkcijski sastav 'Melting Waves' kojeg čine Tena Novak Vincek i Hrvoje Pelicarić. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 04.12.2019.
mjesto: Zagreb; KSET, Unska ulica 3
url: https://hr-hr.facebook.com/KSETZg
 

Melting Waves pomoću analogne elektronike, vokala i žičanih instrumenata provučenih kroz efekte rastapa zvučne valove rastežući vremenske intervale njihove jeke uzdizući tako svijest publike. Svoju jedinstvenu elektroakustičku glazbu izvode uz video projekcije koje se baziraju na video uratcima stare turske tehnike crtanja na vodi, u crno - bijeloj varijanti.  Cilj njihove glazbe je improvizacijom i par rudimentarnih zvučnih zidova kroz uzajamno poštovanje u biranju određenih zvučnih zahvata i međusobnoj podršci i diskreciji u progresiji koja se odvija neinvazivno i polako, poput disanja ili samog bivanja rastopiti težine u mentalnim stanjima slušatelja i pretvoriti ih u više, transcendentalne vibracije ostavljajući tako publiku u visokoj budnosti i opuštenosti. Liječenje društva u nedostatku prirodnosti i uzajamnog stapanja, prihvaćanja i potpune podrške uzdizanjem na visoke vibracije i vraćanje ljepote svakodnevice oplemenjujući ju slušno i vizualno.

 

 Tena Novak Vincek akademska je violinistica, kompozitorica i slikarica te profesorica violine. Nastupa samostalno i kao član u sastavima Tena Novak, Fjodor, Nimbus dei, te Rokambol. Kao izvođačica, skladateljica, aranžerka i/ili autorica sudjeluje u brojnim eksperimentalnim, konceptualnim, filmskim, plesnim i multimedijskim projektima (Nevio Marasović, D. B. Indoš, Boris Brezovac, Damir Prica, Šalter ansambl, predstava Macbeth Maše Kolar u Rijeci...). Samostalno potpisuje 5 orkestralnih i 22 komorna djela. Pod umjetničkim imenom Anette Cavon snima kantautorske solo albume Thornsinyoureyes i Space of love koje izvodi i kao pjevačica, a ove godine sa Tena Novak ansamblom izdaje novi album Cognitions. Sve njene radove opisuje široka multidimenzionalnost koja se može iskusiti u mnogobrojnim instrumentima koje koristi u svojim skladbama, različitim pristupima glazbi, te u mnogobrojnim gostovanjima u raznovrsnim prostorima, a njene su izvedbe često praćene vizualnim, slikovnim i plesnim izričajima.

 

Kreatorica je novog glazbenog žanra koji naziva progresivni minimalizam, složenicu dvaju glazbenih žanrova s utjecajima etna i klasike. Minimalizam sam po sebi, kaže, podrazumijeva razvoj i nadogradnju određenih sekvenci, što se kod progresivnog minimalizma razvija brže, te su promjene i progresije češće.

 

Hrvoje Pelicarić oblikovatelj je zvuka, glazbenik, producent i multimedijalni umjetnik. Diplomirao je tonsku tehniku na School of audio engineering u Rotterdamu, preddiplomski studij Filma i Videa, te diplomski studij smjera Medijska umjetnost na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Prisutan je kao glazbenik i performer na eksperimentalnoj glazbenoj i kazališnoj sceni te radi glazbu za različite kazališne produkcije (skupine Zidar Betonsky i Fractal Falus Teatar). Na nezavisnoj kulturnoj sceni suosnivač je kulturno-umjetničke udruge Uzgon. Radio je i kao redovni predavač na School of audio engineering u Ljubljani te stručni suradnik na kolegiju Oblikovanje zvuka na Umjetničkoj akademiji u Splitu. U ulozi snimatelja i glazbeniog producenta sudjeluje na brojnim izdanjima nezavisnog karaktera (Sphericube, Bilk, Klaus, Turato91, Cul-de-Sac, Trobecove krušne peći). Kao autor i izlagač sudjelovao na nekoliko skupnih i jednoj samostalnoj izložbi. U Splitu pokreće festival zvukovne umjetnosti ISPOD BINE, čiji je umjetnički voditelj i tehnički ravnatelj.

 

Ulaz se otvara u 20h, a početak nastupa je u 21h. Ulaz je besplatan pod sufinanciranjem ureda za kulturu grada Zagreba.