Preskočite na glavni sadržaj

Etno Advent u Zagrebu

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, na glavnoj pozornici, predstavit će se brojni izvođači - renomirana kulturno umjetnička društva, kao i amaterski i dječji zborovi. Program je namijenjen svim naraštajima i osmišljen je s ciljem promicanja i njegovanja hrvatske tradicijske glazbene baštine.
vrijeme: 30.11.2019.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/events/1503053073183862/

Posjetitelji glavnog zagrebačkog trga će, između ostalog, moći uživati u instrumentalnim izvedbama, izvođenju tradicijskih božićnih pjesama, kao i nastupima nagrađivanih dječjih zborova koji će izvoditi autorske skladbe. Nezaobilazni dio repertoara bit će i koncerti pučkih korizmenih i božićnih te Marijanskih napjeva.

Program na središnjem zagrebačkom trgu namijenjen je svim naraštajima i osmišljen je s ciljem promicanja i njegovanja hrvatske tradicijske glazbene baštine.

Manifestacija je organizirana u suradnji s Etnografskim muzej, Zagreb, koji ove godine obilježava 100. obljetnicu djelovanja.

Manifestacija na Trgu bana Jelačića počinje paljenjem prve adventske svijeće u subotu, 30. studenoga u 17 sati, a trajat će sve do 24. prosinca. Program na Trgu bana Jelačića održavat će se svakoga dana od 18 do 22 sata. Subotom i nedjeljom glazbeni program održavat će se i od 12 do 13 sati.

Program Etno adventa 2019 možete preuzeti na:
https://www.adventzagreb.hr/

Vidi i: Program Adventa u Zagrebu 2019. (.pdf)