Preskočite na glavni sadržaj

Predavanje: Hrvatska baština u digitalnom okruženju

Predavanje dr. sc. Vlatke Lemić na temu 'Hrvatska baština u digitalnom okruženju: nove mogućnosti predstavljanja glagoljskih i drugih izvora' održat će se u utorak, 3. prosinca 2019., u 19:00 sati, Dvorana Jure Petričevića, MH, u Zagrebu.
vrijeme: 03.12.2019.
mjesto: Dvorana Jure Petričevića, Ulica Matice hrvatske 2, Strossmayerov trg 4, Zagreb
url: http://www.matica.hr


Iz najave:

Suvremeni programi  i aktivnosti na području kulturne baštine sve su više usmjereni na suradnju, umrežavanje i razvoj zajedničke informacijske infrastrukture, kao i na komplementarno povezivanje informacijskih i baštinskih ustanova, kako međusobno, tako i sa stvarateljima i zajednicom u kojoj djeluju te ciljanim korisničkim skupinama.

U predavanju će biti prikazani programi i iskustva hrvatskih baštinskih i kulturnih ustanova kroz njihove tekuće aktivnosti i inicijative u digitalnom okruženju posvećene razvoju publike i inovativnim pristupima istraživanju povijesnih izvora omogućavanjem njihove on-line dostupnosti. Poseban naglasak bit će na primjerima i mogućnostima predstavljanja glagoljskih zapisa u aktivnim digitalnim repozitorijima i suradničkim platformama.

www.matica.hr