Preskočite na glavni sadržaj

'Katin tajni začin' premijerno u Gradskom kazalištu lutaka Split

U subotu, 30. studenoga, u Gradskom kazalištu lutaka Split bit će izvedena druga ovosezonska premijera, predstava 'Katin tajni začin'.
vrijeme: 30.11.2019.
mjesto: Split; Gradsko kazalište lutaka Split, Tončićeva 1
url: http://www.gkl-split.hr/
Ana Prolić napisala je i režirala toplu obiteljsku priču o djevojčici Kati kojoj su roditelji u potrazi za poslom otišli u daleki svijet pa ona živi sama s bakom, nadaleko poznatom majstoricom od fritula.


Kate iščekuje Božić, novu lutku koja govori, stol pun bakinih fritula i ponajviše dolazak mame i tate. No, kako to obično biva, stvari iznenada krenu u sasvim drugom smjeru. Nizbrdo. Kate, djevojčica od 6 godina i tri kvarta, pronaći će dovoljno snage, odvažnosti i hrabrosti da sve vrati na svoje mjesto, a u tome će joj pomoći jedna stara, pohabana lutka za koju je mislila da nema baš nikakve moći.


Suradnik za scenski pokret i asistent redateljice je Damir Klemenić, glazbu potpisuje Damir Šimunović, kreatorica scenografije i kostima je Zdravka Ivandija Kirigin, a lutke Danira Matošić.


Igraju Ana Marija Veselčić, Alin Antunović, Sanja Vidan, Andrea Majica, Franjo Đaković i Maro Drobnić.


Predstava će tijekom prosinca na sceni GKL-a igrati čak 44 puta za gotovo 7000 malih i velikih gledatelja, a većina izvedbi je već rasprodana.