Preskočite na glavni sadržaj

14. izdanje Revije dokumentarnog filma 'Fibula'

U petak, 29. studenog, s početkom u 18 sati, počinje 14. izdanje Revije dokumentarnog filma 'Fibula'. Iako je zamišljena kao revija povijesno arheoloških dokumentarnih filmova, ovaj najstariji filmski festival Sisačko-moslavačke županije, godinama se profilirao u festival najboljih dokumentaraca iz regije.
vrijeme: 29.11.2019.
mjesto: Sisak; Dom kulture KKV, Šetalište Vladimira Nazora 12
url: http://www.domkkv.hr
U svojih 14 izdanja prikazano je 150 filmova, a festivalu su prisustvovali i autori filmova. Tako će biti i ove godine kada će biti prikazano 12 filmova.


Prvi dan je u znaku glazbenih filmova, tako da će publika moći pogledati filmove 'Tusta', autora Andreja Korovljeva, 'Nebesku temu', autora Mladena Matičevića, te 'Pope, vrati se' autora Tonija Volarića. Drugi dan je rezerviran za filmove 'Pouke o čovječnosti', Branka Ištvančića, 'Susjedi', Tomislava Žaje, 'Prijateljstvo s Trokutom', autorice Vladimire Spindler, te film 'Enkel', autora Aleksandra Reljića.

 

Nedjelja, posljednji dan festivala je u znaku sisačkih autora. Otvara ga film 'U ime Republike Hrvatske', Gorana Devića, a zatim slijede filmovi 'Prijelaz' između Eona, Marijana Crtalića, 'Četiri' Marijana Sekulića, te film 'Od Lonjskog polja do Memphisa', autora Mire Dimića. I dok se budu prebrojavali glasovi publike koja će odlučiti koji je film najbolji, na kraju festivala će biti prikazan film izvan konkurencije, organizatora festivala Fibule, te voditelja filmske djelatnosti Doma kulture KKV u Sisku, Daniela Pavića, 'Poštovana Predsjednice!'.

 

Ovogodišnji kum festivala je Zlatko Gall, poznati novinar, književnik i glazbeni kritičar.

 

Revija se odvija od 29.11.-1.12. s početkom u 18 sati, a ulaz je slobodan. Ove godine 14. Revija dokumentarnog filma je pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Siska.


Više o programu Fibule...