Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebačkoj filharmoniji nominacija za nagradu Grammy

Zagrebačka filharmonija nalazi se na popisu albuma i imena nominiranih za najveću diskografsku nagradu Grammy! Album božićnih pjesama "Something's Happening" snimljen s najprodavanijom svjetskom gospel pjevačicom svih vremena Cece Winnans, u izdanju Parma Recordingsa, nominiran je u kategoriji za najbolji gospel album.
vrijeme: 27.01.2020.
url: https://www.grammy.com/

Zagrebačka filharmonija ovo je ljeto u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, pod ravnanjem dirigenta Tima Akinsa, snimila nosač zvuka pod nazivom Something’s Happening! sa Cece Winnans, najprodavanijom svjetskom gospel pjevačicom svih vremena. Album je snimljen u izdanju izdavačke kuće Parma Recordings, za koju je snimao i naš poznati pijanist Matej Meštrović.

Cece Winnans u svojoj karijeri je prodala preko 12 milijuna albuma diljem svijeta i osvojila 12 Grammyja , a nominaciju za svoj 13 Grammy zaslužila je za svoj najnoviji božićni album „SOMETHING’S HAPPENING!“ koji je već postao apsolutni hit na digitalnim platformama i diskografskom tržištu.

Album se sastoji od ukupno jedanaest pjesama: sadrži tradicionalne božićne pjesme poput Silent Night (Tihe noći),  I Heard The Bells On Christmas Day,  “Hark! The Herald Angels Sing,” ali i pet novih, originalnih božićnih pjesama čiji autor je Cecein sin, Alvin Love III, ujedno i producent albuma.

62. po redu dodjela nagrade Grammy održat će se 27. siječnja 2020. godine u Staples Centru u Los Angelesu.

Izvor:
www.zgf.hr
https://www.facebook.com/ZGFILHARMONIJA/