Preskočite na glavni sadržaj

Close (Up) Touch / Duje Medić & Martina Miholić

Nova izložba u ISO - Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi / ŠPUD pod nazivom 'Close (Up) Touch', autora Duje Medića i Martine Miholić, otvara se u srijedu, 27. studenog 2019., u 19 sati, a trajat će do 6. prosinca o.g.
vrijeme: 27.11.2019.
mjesto: Zagreb, ISO - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi
url: https://www.facebook.com/ISOSPUD/

Duje Medić predstavit će se serijom crteža koja se temelji na mikroskopskim fotografijama. Koristeći digitalni mikroskop Medić je fotografirao dijelove ženskog tijela, mikroskopska leća mu je omogućila da tijelo vidi na sasvim novi i drukčiji način: kroz sjene i teksture koje inače nisu vidljive golim okom. Ova naprava omogućila mu je da ženu istraži kroz materiju od koje je i satkana te da ženski akt prikaže na drugačiji način.

Martina Miholić predstavit će se prostornom instalacijom koja će nastati kao rezultat proučavanja odnosa ženskog tijela te raznih instrumenata i aparata različitih svrha s kojima se susreće. Primjerice instrumentima za zdravstvene preglede (ginekološki, ...), za uljepšavanje (kozmetički aparati, za mršavljenje, uređivanje kose...) i sličnih. Kroz proces propitivanja odnosa biološkog, organskog i anorganskog, mehaničkog i tehničkog Martina istražuje utjecaj spomenutih instrumenata na fizičkoj, biološkoj i psihološkoj razini žena koje ih koriste.

https://www.facebook.com/events/500050373921441/