Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebačka filharmonija u petak pod ravnanjem maestre Alevtine Ioffe

Orkestar Zagrebačke filharmonije u petak, 22. studenog, nastupit će pod ravnanjem ruske dirigentice Alevtine Ioffe, ravnateljice Moskovske državne opere, a Filharmoničarima će se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog solistički pridružiti istaknuta violinistica Karen Gomyo.
vrijeme: 22.11.2019.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.zgf.hr

Maestra Ioffe priznata je dirigentica u rodnoj Rusiji gdje redovno ravna prestižnim orkestrima poput Ruske filharmonije, Krasnodarskog simfonijskog orkestra i Ruskog nacionalnog orkestra. Zbog širokog opernog repertoara često dirigira opernim produkcijama diljem Rusije i svijeta, uključujući i nedavne debije u Berlinskoj i Bavarskoj državnoj operi.

Posebno je zapažen njen rad s mladom publikom  - kao glazbena ravnateljica Baletnog teatra za mladu publiku koji nosi ime po prvoj ženskoj direktorici opere u Rusiji Nataliji Sats, na pozornicu Baletnog teatra postavila je i vodila brojne produkcije za djecu, mjuzikl "Život i nevjerojatne pustolovine Olivera Twista" Aleksandra Čajkovskog, opere Princ Igor Aleksandra Borodina i Jestive bajke, prema tekstu poznate ruske spisateljice Marie Traub, kao i brojne druge.

Solistički dio koncerta pripast će violinistici Karen Gomyo, koju je ugledni list Chicago Tribune opisao kao "vrhunsku umjetnicu istinskog glazbenog majstorstva, vitalnosti, sjaja i intenziteta".

"Izvedba Čajkovskijevog Violinskog koncerta na Stradivarijevoj violini iz 1703. godine, u rukama audio i vizualno čarobne Karen, bit će zasigurno poseban glazbeni doživljaj večeri", najavljuju iz Filharmonije.

Publika u Dvorani Lisinski uživat će i u simfonijskoj pjesmi Smrt i preobraženje Richarda Straussa, Tristanu i Izoldi Richarda Wagnera te uvertiri Zora nad rijekom Moskvom iz poznate opere Hovanščina Modesta Petroviča Musorgskog. (Hina)

Ulaznice: 
http://www.lisinski.hr