Preskočite na glavni sadržaj

Seminar u okviru projekta 'Terra Effluviens'

U velikoj dvorani Filodrammatice, 19. studenog 2019. godine u 10 sati, počinje trodnevni seminar u okviru projekta Terra Effluviens kustosa Nikole Bojića. Projekt je dio programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Predavanja i diskusije bit će na engleskom jeziku i otvorene su za javnost.
vrijeme: 19.11.2019.
mjesto: Rijeka
url: http://drugo-more.hr/terra-effluviens/

Povezujući zaboravljenu studiju urbanista i arhitekta Branka Petrovića iz 1971. godine sa suvremenim teorijskim, umjetničkim i dizajnerskim istraživanjem, kroz seminar se planira pružiti novi uvid u utjecaj čovječanstva na Zemlju koji je toliko jak da se pojavila potreba za proglašavanjem nove epohe zvane antropocen.

Projekt Terra Effluviens, kroz seminar i izložbu koja će biti otvorena u ožujku 2020. godine u okviru projekta Europske prijestolnice kulture, okuplja 16 lokalnih i međunarodnih istraživača (arhitekata, dizajnera, filozofa, biologa) koji će ovaj tjedan boraviti u Rijeci: Gediminas Urbonas (MIT, Cambridge), Armina Pilav (University of Sheffield), Martin Guinard (ZKM, Karlsruhe), Miro Roman (ETH, Zurich), Merve Bedir (Hong Kong University), Ivica Mitrović (Sveučilište u Splitu), Donato Ricci (SciencesPo, Paris), Louise Carver (Lancaster University), Gary Zhexi Zhang, Jamie Allen (FHNW, Basel), Idis Turato (Sveučilište u Zagrebu), Ida Križaj Leko (Delta Lab, Rijeka), Damir Prizmić (Radiona Makerspace, Zagreb), Damir Gamulin (000, Zagreb), Željka Modrić Surina i Boštjan Surina (Prirodoslovni muzej Rijeka).
 
Istraživači će sudjelovati u trodnevnom programu terenskih istraživanja, dizajnerskih predviđanja i teorijskih diskusija.
Detaljan raspored predavanja i biografije predavača nalaze se na poveznici http://drugo-more.hr/en/terra-effluviens-seminar/.
 
Popratni program seminara – otvorenje izložbe “Iz njih”