Preskočite na glavni sadržaj

Razvan Radulescu i ove godine održava scenarističku radionicu u Splitu

Udruga Metonimija otvara prijave na radionicu scenarija s Razvanom Radulescuom za 2019. godinu. Radionica će se održati u razdoblju od 9. do 14. prosinca u Splitu, a prijave su otvorene do 2. prosinca, u 23,59 sati.
vrijeme: 09.12.2019.
prijava: 02.12.2019
mjesto: Split
Radionica se u cijelosti odvija na engleskom jeziku a mogu se prijaviti projekti za kratkometražni i dugometražni igrani film.
 
Prijave na radionicu su ove godine podijeljene u dvije kategorije:
1. Početnici
2. Profesionalci
 
Početnici – prijavitelji koji se na projekt prijavljuju kao pojedinci, nemaju iza sebe nijedan profesionalni uradak, a sinopsis koji razrađuju njihovo je djelo i nisu nikome ustupili prava za njega. U ovu kategoriju spadaju studenti, amateri, osobe koje se prvi put žele okušati u pisanju scenarija. Oni djeluju samostalno ili u okviru neke od udruga. U ovoj kategoriji mogu se prijaviti projekti kratkog i dugog metra koji su u početnoj fazi razrade, ideja ili imaju osmišljenu strukturu ali dijalozi još nisu u cijelosti napisani.
 
Profesionalci – pojedinci koji iza sebe imaju jedan ili više filmskih uradaka prikazivanih u javnosti, plasiranih na festivale, već su im odobrena sredstva za razvoj projekata, scenarija ili proizvodnju, imaju status samostalnog umjetnika ili imaju producenta. Mogu se prijaviti projekti u početnoj fazi razrade, ali i oni koji su u odmakloj fazi s napisanim dijalozima, a potrebna im je dodatna razrada. Prijavu u ovoj kategoriji mogu podnijeti i pravne osobe kojima je autor ustupio prava. Pravna osoba može podnijeti samo jednu prijavu za sudjelovanje autora na radionici. Prijave autora i prijave pravnih osoba razmatrati će se zasebno. U ovoj kategoriji biti će odabrano najviše tri projekta.
 
Više detalja i prijavnicu za radionicu možete naći na ovoj poveznici.
 
O rezultatima odabira prijavitelji će biti obaviješteni mailom 5. prosinca, 2019. Prijavitelji čiji su projekti odabrani za sudjelovanje će uz obavijest o odabiru biti pozvani da izvrše uplatu. Za projekte koji neće biti odabrani za sudjelovanje na radionici organizator ne predviđa dostavu recenzije.
 
Sva pitanja vezana uz poziv na prijavu mogu se uputiti na metonimijasplit@gmail.com do 30. studenog 2019.

Pisac, scenarist i redatelj Razvan Radulescu rumunjski je pisac, scenarist i redatelj, te istaknuti europski i svjetski autor. Smatra se idejnim začetnikom rumunjskog novog vala (iako ne prihvaća ovaj međunarodno popularni naziv) zajedno s redateljem Cristijem Puiuom s kojim je snimio sjajne reprezentativne naslove kao što su Smrt gospodina Lazarescua i Roba i lova. Iza sebe ima 20-ak scenarističkih radova, a među najpoznatijima su i berlinski pobjednik Poza djeteta redatelja Calina Petera Netzera, dobitnik Zlatne palme
 
4 mjeseca, 3 tjedna i 2 dana redatelja Cristiana Mungiua, Utorak, nakon Božića redatelja Radua Munteana, kao i njegov redateljski debi Prije svega, Felicia.
 
Scenaristička radionica s Razvanom Radulescuom je dijelom financirana sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.
 
Izvor: HAVC