Preskočite na glavni sadržaj

16. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava

16. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava održavat će se u dane vikenda, 23. i 24. studenog 2019., u Sisku. 28 vokalnih sastava s više od 350 pjevača ove će godine na 16. Izdanju Susreta izvesti više od 90 pjesama, od izvornog folklora do pjesama slobodnih stilova i žanrova.
vrijeme: 23.11.2019.
mjesto: Sisak
url: https://www.hrsk.hr/

Riječ je o jednoj od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, krovna organizacija kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj.

16. izdanje Susreta posvećeno bogatom vokalnom stvaralaštvu RH bit će, nastavno na prošlogodišnji uspjeh, po drugi puta održano u suradnji sa Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije, a pod pokroviteljstvom Županije sisačko-moslavačke i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH.

Dvodnevni program 16. Susreta predstavit će u dvorani Glazbene škole Frana Lhotke najveći broj sudionika do sada. 28 vokalnih sastava iz 12 hrvatskih županija nastupit će u natjecateljskom programu, dok će se kao gost iz Siska predstaviti Dječji zbor Grada Siska „Crescendo“. Atraktivnosti programa 16. Susreta, osim broja sudionika, doprinijet će kvaliteta izvedbi i raznolikost kategorija vokalnih sastava koji su svoj nastup na Susretu morali izboriti pobjedom na županijskim smotrama tijekom godine. Prvog dana, u subotu, 23. studenoga od 17 sati, bit će održan koncert malih vokalnih sastava u kategorijama izvorne pučke glazbe i folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova, dok će drugi dio Susreta biti održan 24. studenoga od 18 sati kada će nastupiti sastavi u kategorijama slobodnih stilova i žanrova i klasične glazbe.

Popis sudionika:
https://www.hrsk.hr/