Preskočite na glavni sadržaj

DEPT. (Describing the Present Tense): Iz njih / Out There

U riječkoj Galeriji Filodrammatica, u srijedu, 20. studenog, otvara se izložba "Iz njih" međunarodnoga istraživačkog projekta DEPT - Describing the Present Tense, koja će trajati do 6. prosinca. Izložba se bavi pitanjem - što riječki javni prostor od nas traži.
vrijeme: 20.11.2019.
mjesto: Galerija Filodrammatica, Korzo 28/1, Rijeka

'Iz njih', izložba o porukama sa slika riječkih ulica, preuzetih s Google Street Viewa
20. studenog - 6. prosinca 2019.
otvorenje: srijeda, 20. studenog 2019. u 20 sati

DEPT. (Describing the Present Tense) je participativni istraživački projekt čiji je cilj opisivati trenutna stanja okoliša u kojem živimo, u aktivnoj suradnji s lokalnim zajednicama, stanovnicima i organizacijama.

Ideja je prikupiti slike riječkih ulica i u njima prepoznati poruke, zapise, znakove i objekte, koji nas pozivaju „da nešto učinimo“, „da obavimo neku radnju“, „da zamislimo neko drugo mjesto“.

Izložba se temelji na radionici čiji su polaznici bili pozvani pokazati početnu i završnu točku neke rute kojom u Rijeci često prolaze. Potom su se s Google Street Viewa izvukle slike i obradile pomoću algoritama za prepoznavanje slika. Time se dobio personalizirani katalog znakova, o čijoj se ulozi u svakodnevnom okolišu raspravljalo s polaznicima na radionici.

Nakon Rijeke, DEPT. će slične programe provesti u Portu, Parizu i Strasbourgu.

https://www.facebook.com/galerijafilodrammatica/