Preskočite na glavni sadržaj

Kulturna razmjena Subotice i Zagreba: 7. Subotica express & Začarana Močvara

Ovogodišnja 'Subotica express' u Zagreb stiže 16. studenog u klub Močvara te u suradnji s Močvarinim programom Začarana Močvara predstavlja putnike iz Subotice. Gostovat će kantautorica Anne Marie, likovna umjetnica Marijana Buljovčić, pisac Pero Peić Tukuljac te redateljica Maša Šarović. Lokalnu podršku pružit će likovni umjetnik Marin Remić/Smelly Feet Guy iz Zagreba.
vrijeme: 16.11.2019.
mjesto: Zagreb; Klub Močvara, Trnjanski nasip bb
url: http://mochvara.hr/
Projekt su pokrenuli Udruženje za razvoj kulture „URK” i Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš” iz Subotice, a od prošle godine subotički partner projekta je Udruženje „Klara i Rosa”.
 
Pod umjetničkim imenom Anne Marie krije se subotička kantautorica Anamarija Tumbas koja svojim pjesmama plijeni pažnju ljubitelja indie i alter pop zvuka. Poznata je kao suradnica mnogih autorskih bendova kao što su Zli jezici, Sputnik i Wooden Ambulance. Pero Peić Tukuljac rođen je u Subotici, a nakon kuharske srednje škole odustaje od struke i počinje se baviti pisanjem. Bavi se i glumom te je član Art teatra u Subotici. Maša Šarović također je rođena u Subotici, a njezini su filmovi „Grad” i „Najtopliji ljetni dani” prikazani na brojnim renomiranim filmskim festivalima. Posljednja subotička gošća jest Marijana Buljovčić, diplomirana likovna umjetnica čija je izložba izložena u subotičkoj Suvremenoj galeriji. Marin Remić/Smelly Feet Guy jedan je od najaktualnijih i najatraktivnijih zagrebačkih ilustratora. Organizator je brojnih izložbi, a zaslužan je i za vizuale na majicama zagrebačkih bendova Porto Morto, Peglica i Komandos, Fire in Cairo te Pseća Plaža.
 
Ulaz na događaj je besplatan, a na njemu će se moći nabaviti i posljednji broj kultnog subotičkog časopisa „Symposion”, čiji je omot ilustrirao Igor Hofbauer.

Facebook event