Preskočite na glavni sadržaj

KUFERedu: Što je pisac htio reći ili koga briga

Razgovor uz prezentaciju procesa postavljanja predstave 'Bilo bi šteta da biljke krepaju' Ivora Martinića održat će se u utorak, 12. studenog, od 16 do 18 sati, u KunstTeatru. U razgovoru sudjeluju Ivor Martinić te glumci Maja Posavec i Pavle Vrkljan.
vrijeme: 12.11.2019. 16 - 18 h
mjesto: Zagreb; KunstTeatar, Dubovačka 1
url: https://www.facebook.com/kdkufer/
Dramatičar Ivor Martinić prvi put je na pozornicu postavio vlastitu dramu. Konačno ga nitko nije pitao je li je zadovoljan redateljem, je li sretan kako su ga pročitali i tko mu je od glumaca bio najbolji! Što to znači postaviti vlastito djelo? Pomaže li autorstvo teksta u postavljanju? Zašto se odbija potpisati kao redatelj? Kroz razgovor i prezentaciju metode rada govorimo o odnosu teksta i različitih prostora, komunikaciji glumca i pisca te izvedbenim zamkama kada se pisac i sam nađe na pozornici.

 

Ivor Martinić diplomirao je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 2005. godine radi kao dramaturg i autor adaptacija. 2009. postavljena je njegova prva drama „Ovdje piše naslov drame o Anti u GKM Split“, a ove godine u Zagrebačkom kazalištu mladih postavljena je njegova zadnja drama „Dobro je dok umiremo po redu“ u režiji Aleksandra Švabića. Drame su mu prevedene na dvadesetak jezika i dobitnik je niza nagrada.

 

Razgovor je otvoren za sve zainteresirane, ali zbog ograničenog broja mjesta uz prethodnu najavu na mail produkcija.kufer@gmail.com (predmet maila KUFERedu) najkasnije do ponedjeljka 11. studenog 2019. godine.