Preskočite na glavni sadržaj

Premijera 'Tosce', druge opere Puccini trilogije

Thriller-opera “Tosca”, druga u nizu Puccini trilogije, bit će premijerno izvedena u riječkom HNK Ivana pl. Zajca u subotu, 9. studenoga 2019., s početkom u 19.00 sati.
vrijeme: 09.11.2019.
mjesto: HNK Ivana pl. Zajca, Rijeka
url: https://hnk-zajc.hr/

Jedno od najpopularnijih i najizvođenijih djela svjetskog opernog repertoara i po mnogima najdramatičnija od svih opera, na riječku se pozornicu, deset godina od posljednje premijere, vraća pod dirigentskim vodstvom Kallea Kuusave, uskoro i ravnatelja riječke Opere te u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića.

Glavni solistički trolist čine dvoje nacionalnih prvaka riječke Opere,  Kristina Kolar u naslovnoj ulozi i Giorgio Surian kao Scarpija, kojima će se u ulozi Cavaradossija pridružiti gost Domagoj Dorotić, istodobno debitirajući na riječkoj opernoj sceni.

“Tosca“ u režiji Marina Blaževića bit će predstava paradigmatskog karaktera. „Ona neće biti samo o sebi nego govoriti i – više od sebe. U svakom od tri čina naše „Tosce“, publika će gledati tri različite predstave „Tosce”, tri različita načina njezine moguće inscenacije“, najavljuje redatelj.

Opširnije:
http://hnk-zajc.hr/predstava/tosca/