Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebačka premijera dokumentarnog filma 'Prijateljstvo s Trokutom' u Kinoteci

Zagrebačka premijera dokumentarnog filma Vladimire Spindler o njenom prijateljstvu s konceptualnim umjetnikom Vladimirom Dodigom Trokutom održat će se u Kinoteci, u ponedjeljak, 11. studenog.
vrijeme: 11.11.2019. 20 h
mjesto: Zagreb; Kino Kinoteka, Kordunska 1
url: https://www.facebook.com/KinoKinoteka
S namjerom da dozna kakav je Trokut zapravo i pronikne u osobu iza umjetničke persone, redateljica Vladimira Spindler ulazi duboko u njegov osebujni svijet. Tijekom snimanja njih dvoje postaju prijatelji, a film se odmiče od klasičnog biografskog prikaza umjetnika te kroz prizmu nastalog prijateljstva donosi intiman pogled na umjetnikovu svakodnevicu i priču o nekom drugom Trokutu, kojeg je malo tko imao priliku upoznati.

 

Projekciju filma Prijateljstvo s Trokutom će popratiti izložba Trokutovih radova koju je omogućila Zaklada Trokut. U pokušaju sublimacije malog dijela opusa umjetnika posvećene jedinstvenom Trokutovu anti-muzeju, u sklopu izložbe bit će predstavljena već poznata dijela koja ukazuju na pogrešnu i ponekad paradoksalnu kontra-povijest osporavanja umjetničkih institucija kroz anti-umjetnost. Riječ je o edukativnoj retrospektivi koja istražuje krajnje granice umjetnosti kroz njegove tehnike i konotacije suvremene umjetnosti.

 

Prijateljstvo s Trokutom svjetsku je premijeru imao na ovogodišnjem Liburnia Film Festivalu, a projekcija u Kinoteci, zakazana za 11. studenog u 20 sati, bit će mu zagrebačka premijera.

 

Izvor: HAVC