Preskočite na glavni sadržaj

Nova premijera u KunstTeatru – 'Bilo bi šteta da biljke krepaju' Ivora Martinića

U nedjelju, 10. studenog, s početkom u 18 sati, u trešnjevačkom KunstTeatru održat će se premijera nove predstave nastale prema tekstu Ivora Martinića 'Bilo bi šteta da biljke krepaju'
vrijeme: 10.11.2019. 18 h
mjesto: Zagreb; KunstTeatar, Dubovačka 1/Okićka 11
url: https://www.facebook.com/kunstteatar/
 

“Bilo bi šteta da biljke krepaju” drama je o prekidu dugogodišnje ljubavne veze. Kada se jedan iz para ne uspijeva prisjetiti najvažnijeg događaja u ljubavnoj vezi za onog drugog nastaje kriza koja aktivira niz egzistencijalnih pitanja i dvojbi. Kroz brojne susrete sada bivši ljubavni par pokušava doći do zajedničke istine, kako bi mogli krenuti dalje. Drama govori o potrebi da se ispriča intimna povijest, potrebi za zajedništvom i komunikacijom. Struktura drame je otvorena, pruža brojne mogućnosti izvođenja te zahtijeva od glumaca da posude vlastite biografije ili improviziraju slične.

 

Rad na postavljanju drame “Bilo bi šteta da biljke krepaju” započeo je u svibnju 2019. godine, a u njegovoj drugoj fazi sudjeluju glumci Maja Posavec i Pavle Vrkljan u komunikaciji s autorom drame Ivorom Martinićem. Dvoje glumaca i dramski pisac pred publikom istražuju i komentiraju međusobne profesionalne odnose, u potrazi za zadovoljavajućom scenskom reprezentacijom drame.

 

Oblikovatelj svjetla je Alen Marin, producenti su Romana Brajša i Petar Cvirn, dizajner je Pavao Kuharić, asistentice produkcije Hana Zrnčić Dim i Laura Pribanić, a fotografkinja je Karla Jurić.

 

Predstava je nastala u koprodukciji TeatruMa, T25 i KunstTeatra uz podršku Ministarstva kulture.


Facebook event