Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Maje Gecić u sklopu projekta BoSA

CIMO – Centar za istraživanje mode i odijevanja u utorak, 5. studenog 2019., s početkom u 19 sati, u prostoru Baze (Adžijina 11), organizira izložbu srpske umjetnice Maje Gecić  'Situacija odsutnosti'. Izložba je dio projekta BoSA - Briefing on Soft Arts.
vrijeme: 05.11.2019.
mjesto: Zagreb, prostor Baze, Adžijina 11
url: http://www.cimo.hr/

Ovim projektom i izložbenim programom CIMO Centar se fokusira na suvremene umjetničke prakse s ciljem propitivanja pojma softness (tradicionalno povezan s područjem tekstilne umjetnosti). U izložbenom programu predstavlja se nekoliko različitih umjetničkih pozicija s ciljem kontekstualiziranja ovog pojma u području vizualnih umjetnosti i suvremenih umjetničkih praksi.

Maja Gecić (1974., Beograd) diplomirala 1998. na Odsjeku dizajn tekstila FPUD, a završila je master studije na Aalto University u Helsinkiju, gdje je i radila kao predavačica po ugovoru do povratka u Srbiju 2009. Od 2012. radi kao predavačica na Visokoj tekstilnoj školi - DTM u Beogradu, a od 2019. u zvanju docenta na FPU, Odsjek dizajn tekstila. Redovito izlaže u zemlji i inozemstvu i koautorica je međunarodnog projekta Pomeranje granica od 2014. Dobitnica je više nagrada i priznanja.

Iz teksta Situacija odsutnosti:

''Umjetnica Maja Gecić propituje tragove relativno svježe povijesti označene promjenom društvenog i proizvodnog modela bivše Jugoslavije na studijama slučaja vezanim za nekada snažnu, a danas skoro nepostojeću tekstilnu industriju. Kao umjetnica, razvila je specifičan aparat istraživanja i dokumentiranja nestanka Beogradskog vunarskog kombinata (BVK), giganta socijalističke modernističke proizvodnje. Od 2014. ona uključuje vlastiti ''forenzički'' aparat (fotografsko dokumentiranje, razgovori s protagonistima nekadašnje proizvodnje), da bi ustanovila i na jedno mjesto stavila refleksije jednog prošlog i svršenog stanja i stvorila svojevrsni amalgam slike i teksta kao kohezivnih elemenata te novostvorene situacije.'' (Tonči Vladislavić)

Kustosi/ice: Tonči Vladislavić, Lea Vene i Ivana Čuljak.

Radno vrijeme izložbe:
6.11.-16.11.2019.
pon-pet 16-20h / sub-ned 11-15h