Preskočite na glavni sadržaj

Mjuzikl u čast Charlesa Aznavoura 22. prosinca u Lisinskom

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu kao posebnu adventsku poslasticu najavljuje mjuzikl "Formidable! Aznavour - The Story of a Legend", 22. prosinca, posvećen francuskom šansonijeru i kantautoru Charlesu Aznavouru, najavljen kao slavlje njegova života i nezaboravnih pjesama.
vrijeme: 22.12.2019.
url: http://www.lisinski.hr

Kako se ističe u najavi, francuski autor, skadatelj, šansonijer i glumac Charles Aznavour simbol je iskrene strastvenosti i melodramatičnosti koja spaja ritmove jazza sa šansonom.

Njemu u čast, u Lisinskom će se 22. prosinca održati poseban mjuzikl "Formidable! Aznavour - The Story of a Legend", koji donosi životnu priču tog tankoćutnog umjetnika, jedne od najvećih svjetskih glazbenih legendi, ispričanu kroz njegove nezaboravne pjesme.

Ideja o mjuziklu nastala je 2016. godine, kada ju je objeručke prihvatio i sam Aznavour. Aznavour je umro 2018. a mjuzikl njemu u čast, kao veličanstveno slavlje njegova života, na svjetskim pozornicama nastavlja pronositi njegove melodije, stavljajući naglasak na njegov besprijekorno čist i zvučan, istovremeno dubok i zagasit glas.

Čovjeka koji je tijekom 70 godina karijere napisao više od 800 pjesama, snimio ih preko 1200 na različitim jezicima te prodao 180 milijuna albuma diljem svijeta, na pozornici utjelovljuje Jules Grison, jedan od najdarovitijih scenskih umjetnika svoje generacije. Svjetsku slavu donijela mu je uloga u mjuziklu "Romeo & Juliette", dok je za hommage jednom od najvećih šansonijera i kantautora našega vremena zaradio lovorike najistaknutijih svjetskih glazbenih kritičara.

Zvjezdanoj postavi priključuje se i producent Gil Marsalla, u čijem je mjuziklu "Piaf! The Show" prošle godine uživala i oduševljena zagrebačka publika.

"Nadahnuta i emotivna izvedba Julesa Grisona i cijelog ansambla, originalna produkcija blistave scenografije, uz uporabu fotografija i video-projekcija, čine ovaj mjuzikl najljepšom posvetom umjetniku kojega su CNN i korisnici Time Online 1998. godine proglasili zabavljačem stoljeća, ispred zvijezda kao što su Elvis Presley ili Bob Dylan", stoji u najavi. (Hina)

Ulaznice