Preskočite na glavni sadržaj

Mihaela Gašpar: 'Nemirnica'

Predstavljanje romana Mihaele Gašpar 'Nemirnica' održat će se u ponedjeljak, 4. studenog, u 20 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. Knjigu će, uz autoricu, predstaviti Dorta Jagić, Darija Žilić i Josip Pandurić, a odabrane dijelove iz romana će pročitati Vili Matula.
vrijeme: 04.11.2019. 20 h
mjesto: Zagreb; Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5
url: http://disput.hr/
Mihaela Gašpar rođena je u Zagrebu 1973. godine. Po zanimanju je kiparica. Objavila je romane Bez iznenadnih radosti molim (Aora, Zagreb, 2010), Mitohondrijska Eva (Matica hrvatska Osijek, Osijek, 2013; drugo izdanje: Disput, Zagreb, 2015), O čajnicima i ženama (Disput, Zagreb, 2016) te zbirku kratkih priča Slatkiš, duhan, britva (Disput, Zagreb, 2013).


Prozni tekstovi su joj objavljivani u Vijencu, Večernjem listu, književnom časopisu Re, Balkanskom književnom glasniku, na književnim portalima kao što su Književnost.org i Prozaonline. Kratke priče su joj čitane na Trećem programu Hrvatskog radija.


Godine 2010. osvojila je 2. nagradu na natječaju kratke priče Književnog kruga Karlovac “Zlatko Tomičić”. Godine 2011. s jednom je kratkom pričom ušla u uži izbor za nagradu na natječaju Pričigin, a na crnogorskom natječaju “Vranac” za najbolje priče regije uvrštena je u zbirku Izvan koridora, najbolje priče 2011.


Rukopis romana Mitohondrijska Eva proglašen je najboljim proznim rukopisom na 7. anonimnom natječaju osječkog ogranka Matice hrvatske 2012. godine.


Zbirka kratkih priča Slatkiš, duhan, britva bila je u užem izboru za Nagradu Ksaver Šandor Gjalski 2013. godine, a roman O čajnicima i ženama u finalu za Nagradu Fran Galović


2017. godine koja se dodjeljuje za najbolju knjigu na temu zavičaja i/ili identiteta. / disput.hr