Preskočite na glavni sadržaj

Koncertni ured Zadar najavljuje dva koncerta

U Koncertnoj sezoni Zadar slijede dva koncerta - u subotu u Ciklusu Bersa, a u ponedjeljak u Ciklusu Zadarskog komornog orkestra. Ulaz na oba koncerta je slobodan.
vrijeme: 02.11.2019.
mjesto: Zadar
url: http://www.kuzd.hr

Subota, 02.11.2019, 19:00 h
Svečana dvorana Sveučilišta
Ciklus Bersa
Studenti proizašli iz GŠ Bersa
Ulaz slobodan
 
„Furamo se na Bersu“ – nekadašnji učenici zadarske Glazbene škole Blagoje Bersa, danas uspješni studenti muzičkih akademija, ponovno će prirediti pravi mali Bersin revival.
 
Glazba hrvatskoga skladatelja Blagoja Berse, koji je dio života proveo u Zadru, u zadarskim je kulturnim krugovima doživjela pravu renesansu! Ciklus koncerata Bersa, nazvan prema jednom od najvažnijih hrvatskih skladatelja, čije ime nosi zadarska glazbena škola, omogućili su profesorima i učenicima te škole predstavljanje široj publici.
Ove godine nastupit će Natalija Papić, Luka Šindija, Mihovil Buturić, Linda Primožić, Lucija Paleka, Luka Petričić, Angela Idžojtić i Adrian Valčić.
 
Ponedjeljak, 04.11.2019, 20:00 h
Katedrala sv. Stošije
Ciklus Zadarskog komornog orkestra
Poulenc, Stradella, Puccini, Verdi, Respighi
Zadarski komorni orkestar
I Hut, M Hut, Kulaš, Buturić, Kovačić
Ulaz slobodan
 
KUZD s ponosom predstavlja još jedan ciklus Zadarskog komornog orkestra koji na prvom koncertu ove sezone izvodi atraktivan repertoar.
 
Zadarski komorni orkestar u svojem je razvoju prošao težak put. Od osnutka 1961. do danas postignut je cilj: Zadru i Zadranima omogućiti koncerte i radost muziciranja u vlastitom gradu. Danas, uz vodstvo maestra Ivana Repušića, zadarskog dirigenta s uspješnom međunarodnom karijerom, te uz koncertnoga majstora Marca Grazianija, Zadarski komorni orkestar hrli u svijetlu budućnost!