Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Arhitektura i napredna energetska učinkovitost' u Galeriji Modulor

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor otvara u ponedjeljak, 4. studenog 2019., u 19 sati, izložbu pod nazivom 'Arhitektura i napredna energetska učinkovitost' Ljubomira Miščevića, mag.ing.arch. Izložba je otvorena do 10. studenog 2019.
vrijeme: 04.11.2019.
mjesto: Zagreb, CeKaTe, Galerija Modulor
url: http://www.cekate.hr
 
Izložba je retrospektiva projekata i ostvarenja autora koja obuhvaća četrdeset godina stvaralaštva koje se temelji na konceptu napredne energetske učinkovitosti od pasivne sunčane (bioklimatske) arhitekture do arhitekture energetskog standarda pasivne kuće +, primjenom izvornih prostornih, tehnoloških, tehničkih i oblikovnih rješenja u arhitekturi raznih funkcionalnih tipova, u novogradnji, obnovi i urbanizmu.
 
Ova izložba će tako zaokružuiti vremensko razdoblje od prvog projekta i ostvarenja pasivne sunčane obiteljske kuće Š1 u Zagrebu 1979., sve do recentnog projekta dogradnje Tehničke škole Ruđera Boškovića - Regionalnog centra kompetentnosti energetskog razreda A++, odnosno energetskog standarda pasivne kuće plus, također u Zagrebu.
 
Razvoj energetski visoko učinkovite arhitekture različitih namjena, novogradnje i obnove, od pasivne sunčane preko niskoenergetske do standarda pasivne kuće plus, prikazan je višegodišnjim ciklusom od pet prethodnih izložbi održanih u galeriji Modulor za arhitekturu i dizajn u Centru za kulturu Trešnjevka.
 
Izložba je ujedno i najava 12. Dana pasivne kuće u Hrvatskoj koji će se od 8. do 10. studenog 2019. održati na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u Kačićevoj 26.  U okviru programa trodnevnog međunarodnog skupa s izložbama i stručnim obilascima u organizaciji Konzorcija pasivna kuća Hrvatska, autor će održati predavanje Arhitektura i napredna energetska učinkovitost.

Ulaz na izložbu je besplatan.