Preskočite na glavni sadržaj

Prirodni pokret i animalis - radionica s Marijom Šćekić u Splitu

Za produženi vikend, 2. i 3. studenog, na Tiramolinu platformu Merge in motion stiže Marija Šćekić, voditeljica umjetničke organizacije Histeria Nova, koja će u splitskom Domu mladih, u prostorima Mala scena i Plavi salon održati vikend radionicu 'Prirodni pokret i animalis' i predavanje o vertikalnom plesu, kao uvod u iduću godinu kada će voditi i radionicu vertikalnog plesa.
vrijeme: 02.11.2019.
mjesto: Split; Dom mladih, Ulica slobode 28
url: https://www.facebook.com/PlesnaudrugaTiramola/
 

Škola prirodnog pokreta i plesa Marije Šćekić se temelji na osvješćivanju i usavršavanju neuromuskularne komunikacije kao bitnog faktora u postizanju skladnog načina kretanja, ne samo na sceni već i u svakodnevnom životu polaznika. Polaznici stječu iskustvo u pronalaženju instinktivnih, prirodnih i urođenih pokreta u svome tijelu kao bazu za daljnji razvoj njihova kreativno-umjetničkog potencijala. Škola se temelji na učenju biomehanike prirodnog humanog pokreta preoblikovanih u set radionica, tečajeva i treninga dostupnih široj javnosti. Naglasak i cilj programa je učenje fundamentalnih tjelesnih, plesnih, borilačkih i umjetničkih tehnika i metoda (BMC, Feldenkreis, Ginastica Natural, Pilates, Yoga, Butoh, Laban i dr..) iz područja suvremenog plesa, sporta i kulture tjelesnog pokreta općenito.

 

Radionica “Prirodni pokret” dio je osnovnog edukativnog programa Škole za prirodni pokret i ples Marije Šćekić  te je pogodan za polaznike svih dobnih skupina bez obzira na njihovo prethodno plesno/scensko iskustvo. Treninzi su koncipirani kombinacijom izometričkih vježbi za jačanje dubinskih mišića tijela sa elementima slow-motion kretanja i „animal flow“  vježbi za mobilnost, flexibilnost, snagu, izdržljivost i neuromuskularnu komunikaciju. Vježbe se djelomično izvode na podu a ruke, ramena, zglobovi ruku, butine i centar tijela glavna su meta početnog stupnja tečaja “Prirodni pokret”. Bitan aspekt je i učenje putujuće forme kretanja koja podrazumijeva izvođenje vježbi nalik na primitivno, urođeno kretanje životinja što je poseban naglasak naprednog stupnja ove radionice - “Animalis“.  Cilj radionice je učenje pojma međusobne veze i transformacije pokreta tijela i svijesti polaznika pri izvođenju njemu prirodne, plesne sekvence.

 

Radionica počinje 2. studenog u 16 sati u prostoru Mala scena Doma mladih te će ovisno o dinamici grupe i pauzama između blokova, završiti oko 20 sati. Drugi dan radionica će se započeti u 9 sati i održat će se u Plavom salonu Doma mladih i završit će do 14 sati.

 

Cijena radionice je 150 kuna.

 

Broj mjesta je ograničen te vas molimo da svoje mjesto rezervirate na plesnaudrugatiramola@gmail.com ili na broj mobitela 091/781-9243

 

Program se realizira uz potporu Ministarstva kulture RH.