Preskočite na glavni sadržaj

'Pričajmo pokretom' – događanje u sklopu Nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom Hrvatskoga knjižničarskog društva

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u organizaciji Hrvatskoga knjižničarskog društva, a suorganizaciji Knjižnice, u petak, 25. studenoga, u 12 sati, održat će se program 'Pričajmo pokretom'.
vrijeme: 25.10.2019. 12 h
mjesto: Zagreb; NSK, Hrvatske bratske zajednice 4
url: http://www.nsk.hr
Ovim događanjem Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I ja želim čitati!“ nastavlja provođenje svojih aktivnosti u okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2019. godine.
 
U ovogodišnjem programu organizator događanja ugostit će stručnjake koji će objasniti koliko je razvoj pokreta važan za djecu. Osim što implicira neverbalno pamćenje, pogoduje onom verbalnom te na taj način olakšava učenje. Pokret kroz prostor prisutan je i prijeko potreban u razvoju i kasnijoj upotrebi govora. Djeca lakše prihvaćaju gradivo ako je ritmično, a posebno pjesma ima te kvalitete.
 
Logopedinja Maja Kelić iz Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG i Tanja Manović, prof. defektolog – socijalni pedagog iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba održat će stručna predavanja o temi ovogodišnjeg događanja.
 
U glazbeno-plesnom djelu programa sudjelovat će plesna skupina Tala i Larisa Lipovac i dječja hip hop i break dance skupina „Atomic Dance Factory”.