Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodna plesna konvencija prvi put u Hrvatskoj od 23. do 26. listopada

Međunarodna plesna konvencija održat će se prvi put u Hrvatskoj te će od 23. do 26. listopada u Zagrebu okupiti plesne stručnjake iz nekoliko europskih zemalja koji će kroz panele i predavanja osvijestiti važnost plesa za razvoj djece, kao i potrebu njegova uvođenja u škole.
vrijeme: 23.10.2019.
mjesto: Zagreb
url: http://www.lifelongburning.eu/news.html
Konvencija će se održati u okviru EU projekta Life Long Burning, a cilj joj je upoznati profesore, pedagoge i umjetnike s umjetničkim i edukacijskim trendovima na području suvremenog plesa za djecu i mlade. Organizator događanja je Plesni centar Tala koji vode Larisa Lipovac Navojec i Tamara Curić. Njihova je vizija da ples i pokret postanu dostupni svakom djetetu kao dio odgoja jer je, kako ističu, dokazano da ples i pokret potiču zdrav tjelesni razvoj, razvoj inteligencije, kreativnosti i samosvjesnosti, a djeluju i na smanjenje inertnosti i nasilja.

 

Na programu Međunarodne plesne konvencije uz stručne seminare i predavanja na temu suvremenog plesa djece i mladih bit će i pet predstava za djecu. Održat će se i dva okrugla stola te start-up prezentacija.

 

U okviru konvencije održat će se i zagrebačka edicija "Kliker dječjeg festivala plesa, pokreta i igre" na kojoj će polaznici zagrebačkih vrtića i škola sudjelovati u interaktivnim predstavama i dodatnim radionicama, a dječje plesno kazalište ovaj put doći će k njima. Tako će djeca u dječjem vrtiću Izvor uživati u predstavi Misli u boji, a školarci Osnovne škole Ivana Gundulića u premijeri predstave Polygon Larise Lipovac Navojec. Ta plesna umjetnica, koreografkinja i plesna pedagoginja obilježit će i 25 godina rada.

 

Osim zatvorenih predstava u vrtiću i školi, održat će se i predstave za građanstvo u Zagrebačkom kazalištu lutaka, Kulturnom centru Travno i Plesnom centru Tala.

 

Predstava za djecu "Kronografija dualizma" bit će izvedena u srijedu, 23. listopada u 19 sati u Zagrebačkom kazalištu lutaka, a u petak,  25. listopada u 10 sati održat će se predstava za djecu "Sinovi" u Kulturnom centru Travno, gdje će se i u subotu, 26. listopada u 10 sati održati predstava "Patka, smrt i tulipan".

 

Zadnjega dana Festivala, u subotu, 26. listopada i zagrebački park Zrinjevac postat će velika rasplesana pozornica na koju su svi dobrodošli. (Hina)