Preskočite na glavni sadržaj

26. Galovićeva jesen u Koprivnici

Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika organizira 26. književni festival 'Galovićeva jesen' koji će se održati od 24. do 26. listopada. Festival će i ove godine ponuditi brojne zanimljive književne susrete, javna čitanja, predstavljanja knjiga, tribine i ostale sadržaje koji će se odvijati u Koprivnici, Križevcima, Ludbregu, Đurđevcu i Virju.
vrijeme: 24.10.2019.
mjesto: Koprivnica, Križevci, Ludbreg, Đurđevac i Virje
url: https://galoviceva-jesen.eu/
Gosti ovogodišnjeg festivala su Julijana Matanović, Pavao Pavličić, Anna Terék, Hrvoje Marko Peruzović, Jadranko Bitenc, Matěj Hořava, Erik Ondrejička te Andrej Tomažin. Većina susreta bit će organizirana u prostorima obrazovnih ustanova, čime će se ne samo Galovićevo nasljeđe, već i suvremeno književno stvaralaštvo prenijeti i na najmlađe.

 

Tradicionalno, festival započinje kulinarsko-književnim programom Pri moje kleti je kaj videti! u četvrtak, 24. listopada. Petak će se nastaviti ponajviše susretima s autorima, među kojima izdvajamo susret s Pavlom Pavličićem u Gimnaziji Fran Galović u Koprivnici, te s mladim slovenskim piscem i pjesnikom Andrejom Tomažinom u Srednjoj školi Ludbreg. Valja istaknuti i predavanje Julijane Matanović na temu Što sam naučila na Facebooku na Sveučilištu Sjever u Koprivnici te učeničko natjecanje u recitiranju Galovićevih pjesama u Gradskoj knjižnici Đurđevac.

 

Manifestaciju će u subotu, 26. listopada, u koprivničkoj Galeriji Mijo Kovačić zaključiti svečanost dodjele nagrada Fran Galović te Mali Galović, namijenjene najboljem književnom ostvarenju mladih.

 

Cjelokupan program možete pronaći na stranicama festivala.

 

Izvor: Booksa i Koprivnica.hr