Preskočite na glavni sadržaj

Ekranizacija ljudske intime na Filmskim večerima u Močvari

Klub Močvara organizira još jednu u nizu listopadskih filmskih večeri u četvrtak, 24. listopada, u 20 sati. Ove će filmske večeri pod nazivom 'Dragi dnevniče...' istraživati koji su ključni sastojci uspješnog prenošenja vlastite intime na film. Uz projekcije dvaju kratkometražnih filmova redatelja Anite Čeko i Tomislava Đurinca, na programu su i razgovori s autorima.
vrijeme: 24.10.2019. 20 h
mjesto: Zagreb; Klub Močvara, Trnjanski nasip bb
url: https://www.facebook.com/mochvara/
 

Program će započeti projekcijom filma Jabuka, tri dvopeka, jogurt (2019.) autorice Anite Čeko. Svježe diplomirana dramaturginja ovim debitantskim dokumentarno-eksperimentalnim filmom prikazuje svoje ranjive tinejdžerske dane bazirane na osobnim dnevničkim zapisima. Ovo javno filmsko istraživanje vlastitih identitetskih dilema donijelo joj je Posebno priznanje na ovogodišnjem Tabor Film Festivalu.

 

Nakon projekcije prvoga filma slijedi prikazivanje filmskog ostvarenja Doma za Božić (2018.) autora Tomislava Đurinca, studenta filmske režije. U glavnoj ulozi pronašao se upravo on kao glavna meta vlastitih okrutnih opažanja. Filmom prati samoga sebe u periodu božićnih blagdana kada se vraća kući svojoj obitelji s ciljem da im konačno objavi kako je gay. Doma za Božić je emocionalni triler kojeg karakterizira intimni striptiz samoga redatelja koji konačno objavljuje srž vlastitoga identiteta. Film je nagrađen na nekolicini studentskih filmskih festivala.

 

Nastavno na obje projekcije u 20.45 sati voditeljica Filmskih večeri u Močvari Višnja Vukašinović moderirat će razgovor s autorima koji će s gledateljima podijeliti iskustva o zahvalnim i nezahvalnim aspektima ogoljivanja vlastite intime pred kamerom - i to u vlastitoj režiji.

 

Ulaz je besplatan, a program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni centar.

 

Detalje o događaju potražite na ovoj poveznici ili ovdje.

 

Izvor: HAVC