Preskočite na glavni sadržaj

Cabaret 'Joj Hrvati!' premijerno u srijedu u Ludoj kući

Kazalište Luda kuća kao svoju novu premijeru najavljuje u srijedu, 23. listopada, cabaret 'Joj Hrvati!' autora Ivana Đuričića u kojem petero glumaca vodi gledatelje na ludo putovanje u budućnost, evocirajući slavnu hrvatsku prošlost.
vrijeme: 23.10.2019.
mjesto: Zagreb; Luda kuća, Ulica kralja Zvonimira 63
url: https://ludakuca.hr/
Kako se ističe u najavi, postavljajući pitanja o slavnoj prošlosti, projekt autora i redatelja Ivana Đuričića nudi ekskluzivan uvid u to kako izgleda budućnost Hrvata za 250 godina.


"Povijest je učiteljica života! Hm, da… Koliko u tome ima istine? Naših petero glumaca dobiva neobičan zadatak od još neobičnijeg nalogodavca: povesti gledatelje na putovanje od stoljeća sedmog do danas", stoji u najavi.


"Ali, ludi kakvi jesu, glumci Lude kuće okrenuli su povijest Hrvata naglavačke. Glazba, osvježenje u tekućem obliku, nogomet, prelijepe pripadnice ljepšeg spola i evociranje slavne hrvatske prošlosti – ovaj cabaret je prava poslastica za svakog pravog Hrvata. I sve koji se tako osjećaju. I one druge. Ma, zapravo za svakoga", dodaje se.


Kako su Iliri reagirali kad su Hrvati nagrnuli na granice? S čime se zapravo borio Matija Gubec? I kako izgleda budućnost Hrvata 2345. godine?


"Odgovor ćete pronaći u ovom ludom cabaretu. Uz lude songove i sve ostalo što cabaret zahtijeva uputite se na neočekivano putovanje od stoljeća sedmog do daleke budućnosti, poručuju iz Lude kuće.


Igraju Ivan Đuričić, Judita Franković Brdar, Peđa Gvozdić, Tana Mažuranić i Paola Slavica. Autor glazbe je Mario Mirković, scenski pokret osmislila je Ida Jolić, kostime Elvira Ulip, a scenografiju Ludara Team. Svjetlo je oblikovao Sandro Petrić. (Hina)