Preskočite na glavni sadržaj

Dalmatia Film Festival završava u Splitu

Nakon festivalskih događanja u Makarskoj, Sutivanu i Pirovcu, Dalmatia Film Festival završava svoj ovogodišnji program četverodnevnim gostovanjem u Splitu, u dvorani kinoteke Zlatna vrata. Splitska publika ima priliku vidjeti izbor najboljih filmova prikazanih tijekom ljetne sezone Dalmatia Film Festivala, uz brojna nova, još neprikazana ostvarenja.
vrijeme: 16.10.2019.
mjesto: Split
url: http://www.dalmatia-filmfestival.com/hr/
U četiri dana, na Dalmatia Film Festivalu u Splitu bit će prikazano preko 30 kratkih filmova. Među njima se ističe blok kratkometražnih ostvarenja iz Irana, u kojima redateljice i redatelji daju zanimljiv komentar na aktualna zbivanja i život u toj zemlji. Od hrvatskih kratkometražnih naslova na programu je Peti kat lijevo redateljice Renate Lučić. Na kraju festivala, žiri će proglasiti tri pobjednička filma.
 
Od dugometražnih ostvarenja, gledatelji u Splitu mogu napokon vidjeti filmove koje je DFF premijerno prikazao ovog ljeta na svojim prethodnim postaja poput hrvatske manjinske koprodukcije Lajkaj i ti mene (Likemeback) redatelja Leonarda Guerre Seràgnolija (hrvatski koproducent je kuća Antitalent), koju je autorska ekipa predstavila publici u srpnju u Sutivanu. Pored toga, prikazat će se i hvaljeni dugometražni dokumentarni film Women Of The Gulag rusko-američke redateljice Marianne Yarovskaye, koji je bio u uskom krugu kandidata za ovogodišnjeg Oscara.
 
Na rasporedu je i projekt nastao u festivalskoj produkciji. Riječ je o osmominutnom igrano-promotivnom filmu Kaštela - Seven Reasons to Visit, inspiriranom s legendom o Miljenku i Dobrili. Ovaj film kroz povijesnu rekonstrukciju i šarmantnu priču prikazuje Dalmaciju kakva je bila nekada i kakva u tragovima postoji i danas.
 
Program DFF-a započinje svake večeri u 19 sati, a ulaz na projekcije je besplatan.
 
Izvor: HAVC