koncert

Koncert povodom otvorenja Bečkog tjedna u Opatiji


vrijeme: 17.09.2017.
mjesto: Opatija

U nedjelju, 17. rujna 2017. u 20 sati u centru Gervais u Opatiji, održava se koncert povodom otvorenja Bečkog tjedna, 'Večer nokturna, jedne serenade i jedne simfonije' u izvedbi Opatijskog komornog orkestra.  

Bečki tjedan jedno je od značajnijih događanja u Opatiji gdje se uz zvukove ponajboljih valcera okupljaju brojni uzvanici, veleposlanici, gradonačelnici pobratimljenih gradova, politička i gospodarska elita Grada Beča, kao i brojni domaći gospodarstvenici i javni djelatnici.

Već tradicionalno, svečanost otvaranja Tjedna pripala je Opatijskome komornom orkestru i njegovom dirigentu, Damiru Smerdelu, koji će tim povodom izvesti dva dragulja klasične glazbe: Dvořákove Nokturno i Serenadu za gudače op. 22, a koji će pak kulminirati, kako to priliči Bečkom tjednu, vječnim Mozartom i njegovom najpoznatijom simfonijom uopće – Simfonijom br. 40 KV550 u g-molu.

Ulaz na koncert je slobodan, no potrebno je preuzeti ulaznice u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb, Opatija) radnim danom u vremenu od 08.00 do 16.00 sati. Zainteresirana publika može preuzeti najviše dvije ulaznice po osobi. Sjedala u dvorani su numerirana.
 

(D.H.F., 14.09.2017)

Tagovi: bečki tjedan