obavijest

Sonja Zubović predstavlja nove pjesme


vrijeme: 18.09.2017.
mjesto: Zagreb, kino Europa, dvorana Muller

U ponedjeljak, 18. rujna 2017. u 19.30 sati, u dvorani Müller u kinu Europa u Zagrebu, održat će se predstavljanje knjige pjesama Samo se vjetar smiješi, književnice Sonje Zubović. 

O knjizi će govoriti književnik i kritičar Miroslav Mićanović, urednica Diana Kučinić i autorica Sonja Zubović. Stihove iz knjige kazivat će dramski umjetnik Robert Kurbaša.

Pjesme će se i prikazivati na velikom kinoplatnu, u likovnoj interpretaciji Tene Pezdevšek. To je još jedan novi oblik prezentiranja poezije, poticajan, kreativni pokušaj u komunikaciji između umjetničkog teksta i publike.

Sonja Zubović već nekoliko godina vodi projekt popularizacije poezije pod nazivom Poezija to go, što je njezin jedinstveni način prezentacije poezije kako uživo tako i preko Facebook stranice koja okuplja pjesnike i suvremenu publiku te ih dovodi na mjesta susreta na kojima se tada poezija čita i o njoj se govori.

Stoga ne iznenađuje i predstavljanje njezinih novih pjesama na kinoplatnu kao nadahnuta interpretacija koja spaja izgovorenu riječ, vizualni doživljaj i pozitivne osjećaje koje poezija budi.
 

(D.H.F., 14.09.2017)