nagrada

Hani Jušić Nagrada Mirko Kovač


vrijeme: 15.09.2017.

Šibenska redateljica Hana Jušić dobitnica je ovogodišnje Nagrade Mirko Kovač za najbolje djelo mladog autora za scenarij filma 'Ne gledaj mi u pijat'. Svečana dodjela Nagrada održat će se 7. listopada u Rovinju, u sklopu četvrtih Dana Mirka Kovača.

Nagrada Mirko Kovač dodjeljuje se za djela objavljena ili prvi put prikazana na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije u četiri ravnopravne kategorije: za najbolji roman, za najbolju knjigu eseja ili publicističku knjigu, za najbolji scenarij po snimljenom filmu i za najbolje djelo mladoga autora.
 
Prema pravilima Nagrade, svaka kategorija ima izbornike izabrane na petogodišnji mandat, koliki je i mandat članova žirija. Izbornici po kategorijama su: Bruno Kragić za najbolji scenarij, Srđan V. Tešin za djelo mladog autora, Tomislav Brlek za najbolji esej te Mića Vujičić za najbolji roman. Žiri u sastavu Vlaho Bogišić - predsjednik, Predrag Antonijević, Enver Kazaz, Borka Pavičević i Dragan Radulović odlučio je o ovogodišnjim, trećima po redu, dobitnicima Nagrade Mirko Kovač, koja se sastoji od novčanog dijela za svaku kategoriju u iznosu od 5 000 eura te povelje.
 
Oni su: Hana Jušić za scenarij filma Ne gledaj mi u pijat, u kategoriji najbolje djelo mladog autora; Ivan Čolović za 'Smrt na Kosovu polju. Istorija kosovskog mita.', u kategoriji najbolje knjige eseja ili publicističke knjige; Mirjana Karanović, Stevan Filipović i Darko Lungunov za Dobru ženu, u kategoriji najboljeg scenarija po snimljenom filmu, te Damir Ovčina za 'Kad sam bio hodža', u kategoriji najboljeg romana.
 
Izvor: HAVC

(R.P.B., 11.09.2017)