izložba, predstavljanje

Gostovanje hrvatskih likovnih umjetnika u Pafosu - Gradu kulture 2017.


vrijeme: 20.09.2017. - 27.09.2017.
mjesto: Pafos, Cipar

Međunarodna izložba ilustracija Voli me / Ne voli me na kojoj izlaže petnaest hrvatskih likovnih umjetnika bit će svečano otvorena 20. rujna ove godine u Pafosu /Cipar (Grad kulture 2017.).   
Otvorenju će uz ciparske autore, prisustvovati i umjetnici iz Hrvatske - Zdenko Bašić, Sanja Pribić, Željka Mezić  te autorica projekta, Ana Đokić.

VOLI ME / NE VOLI ME (Loves Me / Loves Me Not) – međunarodni je umjetnički projekt iniciran u Hrvatskoj 2012. godine. Petnaest likovnih umjetnika tada se odazvalo pozivu autorice projekta, Ane Đokić za sudjelovanje na izložbi na kojoj će izložiti po jednu ilustraciju inspiriranu igrom otkidanja latica „voli me, ne voli me“.
Što ljubav jest, a što nije za svakoga od pozvanih autora (Zdenko Bašić, Dražen Jerabek, Marsela Hajdinjak, Margareta Peršić, Branka Hollingsworth, Aleksandra Nina Knežević, Nina Manojlović Vračar, Marijana Jelić, Sanja Pribić, Željka Mezić, Davor Pavelić, Ivana Tomić, Tomislav Tomić, Ivana Guljašević, Bruno Kuman) vidjelo se na izložbi koja je održana u studenome 2012. godine u Galeriji Vladimira Nazora u Zagrebu.

Nakon Hrvatske, izložba je otvorena u Umjetničkom paviljonu u Sarajevu, gdje su se projektu priključili bosanskohercegovački autori (2013. godine). Slijede Turska (2015.), Njemačka (2015.), Austrija (2016.)
U godini kada je Pafos Grad kulture, izložba VOLI ME – NE VOLI ME održat će se na Cipru gdje se projektu priključilo devet ciparskih likovnih umjetnika. Otvorenje međunarodne izložbe posvećene ljubavi bit će u srijedu 20. rujna u Galeriji Apotheki, Geroskipu/Pafos. Izložba je otvorena do 27.9.
 
www.facebook.com/Voli-Me-Ne-Voli-Me

(D.H.F., 11.09.2017)