Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodna konferencija 'Konzervacija i restauracija u podvodnoj arheologiji' / CRUA 2019

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru, u suradnji sa Sveučilištem, organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom ,,Konzervacija i restauracija u podvodnoj arheologiji: iskustva, metode i nove spoznaje’’ – CRUA 2019. Konferencija će se održati u četvrtak, 24. listopada, u prostoru bivše crkve Sv. Nikole, te u petak, 25. listopada, na Zadarskom Sveučilištu.
vrijeme: 24.10.2019.
mjesto: Zadar
url: http://crua2019.icua.hr/

Svrha konferencije je okupiti znanstvenike i stručnjake koji se bave konzervatorsko-restauratorskim radovima podvodne arheološke baštine kako bi se jačanjem suradnje i umrežavanjem doprinijelo intenzivnijem povezivanju te razmjeni znanja i iskustva. Predavanja će održati hrvatski i strani stručnjaci, predstavnici uglednih inozemnih sveučilišta i instituta iz 11 zemalja (Slovenija, Italija, Francuska, Velika Britanija, Njemačka, Španjolska, Portugal, Kanada, SAD, Kolumbija, Južna Koreja).

Cilj međunarodne konferencije je predstaviti stručne i znanstvene projekte u području konzervacije i restauracije u podvodnoj arheologiji, a osnovna svrha je približiti građanstvu važnost zaštite i očuvanja podvodne kulturne baštine.

Međunarodna konferencija održava se pod pokroviteljstvom Zadarske županije; sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture i otvorena je za širu javnost.

Program konferencije

http://www.icua.hr/
http://crua2019.icua.hr/