Preskočite na glavni sadržaj

Poezija glazbe i glazba poezije: Vladan Desnica, pjesnik i glazbenik

U okviru „Desničinih susreta 2019.“, u ponedjeljak, 21. listopada 2019., u 19.30, u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, održat će se koncert i recital naslovljen: "Poezija glazbe i glazba poezije: Vladan Desnica, pjesnik i glazbenik".
vrijeme: 21.10.2019.
mjesto: Zagreb, KD Blagoje Bersa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 12

U glazbenom dijelu programa bit će, po prvi put, izvedene sve kompozicije Vladana Desnice do sada otkrivene u njegovoj ostavštini. Kompozicije je obradio Igor Šuljić, a u njihovoj izvedbi moći će se uživati zahvaljujući sljedećim glazbenicima: Vlasta Gyura (klavir), Lara Rimac (violina), Josipa Bilić (sopran) te Maja Sremec (sopran). Recital se sastoji od izbora iz poezije Vladana Desnice koju je odabrao prof. dr. sc. Dušan Marinković, a koju će predstaviti glumci: Dubravka Carić Crnojević, Joško Ševo i Eugen Stjepan Višić.

„Desničine susrete 2019.“ zajednički organiziraju Centar za komparativnohistorijske i interkulturne studije te Odsjek za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatsko društvo pisaca i Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“.

Opširnije →