Preskočite na glavni sadržaj

Vinko Vidmar: Karambol / urbana intervencija

U petak, 18. listopada, u 11 sati, na osječkom Trgu Ante Starčevića, bit će postavljena instalacija „Karambol“, autora Vinka Vidmara. Rad je nastao u produkciji Otvorenog likovnog pogona u partnerstvu s Muzejom likovnih umjetnosti Osijek.
vrijeme: 18.10.2019.
mjesto: Trg Ante Starčevića, Osijek

„…postavljanjem rada na reprezentativnom gradskom trgu, Vinko Vidmar građane i građanke Osijeka suočava s izobličenim vozilom kao njihovim vlastitim odrazom. U podlozi je aktivistička intencija, nastojanje da se građane trgne i osvijesti, pokrene na promjenu: „Arhitektura, institucije i društva građana su ruševna i oštećena. Vjerujem kako je krajnje vrijeme zastati, okrenuti se oko sebe i shvatiti što se događa.“, obrazlaže svoj rad Vinko Vidmar.“
 
Intervencija je dio višegodišnjeg programa Umjetnički pojmovnik javnog prostora umjetničke organizacije Otvoreni likovni pogon, čiji je cilj jačanje diskursa umjetnosti u javnom prostoru i umjetnosti u zajednici putem umjetničkih intervencija mladih umjetnika i umjetnica koji se bave lokalno relevantnim temama.

Program u 2019. podržavaju Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb i Grad Osijek.