Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Ivana Midžića u Labinu

Samostalna izložba „Ikebana“, autora Ivana Midžića, otvara se u petak, 18. listopada 2019., u 19 sati, u Gradskoj galeriji Labin.
vrijeme: 18.10.2019.
mjesto: Gradska galerija Labin
url: https://www.facebook.com/gradskagalerijalabin/

O izložbi će govoriti Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti.

Ivan Midžić rođen je 1976. u Osijeku. Diplomirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Šime Vulasa 2002. godine. Magistrirao je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani 2007. godine, u klasi prof. Jože Baršija. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Izlagao je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.
 
„Djelujući paralelno u dva područja – kao konceptualni umjetnik, te kao oblikovatelj i dizajner nakita, Ivan Midžić mnoge elemente iz svijeta nakita prenosi i transformira u području skulpture i objekta. Aluminij i čelik tako postaju osnovno gradivno sredstvo u oblikovanju kružnih i spiralnih formi naglašenog centripetalnog gibanja.(...)
 
(...) Ikebana kao umijeće slaganja cvijeća transformirana je u umijeće oblikovanja umjetničkih formi, ali i samog rasporeda djela u izložbenom prostoru. Jedinstven spoj grubih, sirovih materijala i dekorativnosti naslijeđene iz svijeta nakita rezultira umjetničkim i skulptorskim objektima jedinstvene anatomije oblika. Radovi istovremeno odišu suptilnošću oblikovanja, ali i robusnošću upotrijebljenih materijala koje autor zadržava u izvornoj boji. Predstavljeni ciklus Ivana Midžića odraz je stvaralačkog nerva koji stalno propitkuje, istražuje i iznova stvara oblikujući pritom prepoznatljiv stil preobrazbe motiva, dok se postav izložbe temelji na duhu komplementarnosti, kao i maksimalnog poticanja značenja i izvorne estetike pojedinog djela.“
(Sonja Švec Španjol, mag.hist.art. ... iz predgovora katalogu izložbe)
 
Izložba u Gradskoj galeriji Labin može se posjetiti do 9. studenog 2019.
 
Radno vrijeme galerije:
Od ponedjeljka do subote, od 10 do 14 sati.
Nedjeljom zatvoreno.
 
Izložba je realizirana uz potporu i suradnju Pučkog otvorenog učilišta Labin, Grada Labina, Istarske županije, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Vodovoda d.o.o Labin.