Preskočite na glavni sadržaj

Snažne protagonistice u filmovima ovogodišnje revije Girls Weekend

Premijerom Disneyevog filma 'Gospodarica zla 2' u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema 16. listopada otvara se treće izdanje revije Girls Weekend, koje ove godine donosi šest filmova sa snažnim protagonisticama, razgovore i niz popratnog sadržaja.
vrijeme: 16.10.2019.
mjesto: Zagreb; Kaptol Boutique Cinema, Nova Ves 17
url: https://www.kaptolcinema.hr/16-20-10-girls-weekend
Gospodarica zla 2" nastavak je igranog remakea bajke o Trnoružici, u režiji norveškog redatelja Joachima Rønninga s jakim glumačkim postavom.
 
Naslovnu ulogu ponovno tumači Angelina Jolie, princezu Auroru Elle Fanning, dok se u ulozi kraljice Ingrith, potpuno novog, dosad nepoznatog lika u Disneyevim bajkama, pojavljuje Michelle Pfeiffer.
 
Film se prikazuje u originalnoj i sinkroniziranoj verziji, a u domaćoj inačici likove glasovno interpretiraju Ksenija Pajić, Jelena Miholjević, Nika Barišić, Frano Mašković, Marko Petrić  i drugi.
 
"Sasvim neobično vjenčanje" najavljuje se kao urnebesna romantična komedija koja ruši norme i zadanosti žanra, dugometražni prvijenac nagrađivane redateljice Sare Zandieh.
 
To je priča o Iranki Noushi čiji je san bio udati se za savršenog perzijskog supruga iz savršene perzijske obitelji, no planovi joj padaju u vodu kada se zaljubi u ekscentričnog, biseksualnog umjetnika. Redateljica Zandieh na festivalu u Washingtonu nagrađena je u kategoriji najboljeg dugometražnog prvijenca.
 
Vjenčanje je tema i filma "Moj plus jedan", američke romantične komedije premijerno prikazane na filmskom festivalu u Tribeci gdje je osvojila nagradu publike za najbolji igrani film.
 
Redateljski dvojac Jeff Chan i Andrew Rhymer u tom filmu donose priču o dvoje prijatelja koji još uvijek nisu pronašli izabranike svog života, a u filmu njihov se odnos prati  kroz čak 17 vjenčanja.
 
Ostvarenje "Slučajna kriminalka" opisuje se kao "nemilosrdno apsurdan triler" renomirane španjolske redateljice Gracie Querejete o dobrostojećoj i razvedenoj domaćici koja želi zataškati ubojstvo koje je počinio njen sin, tinejdžer s teškoćama u ponašanju.
 
Stvari kreću još više nizbrdo kada se u priču uključuje njezina bolesna majka i sinova prijateljica koje pokreću niz katastrofalnih događaja i val zločina u Bilbau. U naslovnoj ulozi je Maribel Verdú.
 
Protagonistica francuske komedije "Jedne magične noći" redatelja Christophea Honoréa je Maria, koja nakon 20 godina braka, napušta supruga i seli u hotel preko puta svog doma, iz koje ima direktan pogled na svoj stan, muža i na život koji je dijelila s njim.
 
Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu u programu Izvjestan pogledu, gdje je glavna glumica Chiara Mastroianni nagrađena za najbolju žensku ulogu.
 
"Judy" je biografska drama o životu čuvene američke glumice i pjevačice Judy Garland, smještena u 1969. kada dolazi  nastupati  u London.
 
Uz neke od njezinih najpoznatijih pjesama, uključujući bezvremenski klasik Over the Rainbow, taj film slavi glas, sposobnost za ljubav i pravi glamour "najveće svjetske zabavljačice.“  Režirao ga je Rupert Goold, a u naslovnoj ulozi nastupa Renée Zellweger, čije je interpretacija oduševila filmsku struku diljem svijeta.
 
Kako je najavljeno, popratni program u formi panela daje uvid u priče snažnih žena koje svojim djelovanjem inspiriraju, motiviraju i osnažuju, a održat će se i nekoliko radionica iznenađenja. (Hina)