Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Zdenke Kovačiček u kinu Kinoteka

Novo izdanje FonoKinoteke donosi koncert Zdenke Kovačiček koji će se održati u kinu Kinoteka u subotu, 12. listopada. Zdenka Kovačiček će ovom prilikom nastupiti uz pratnju Greenhouse Blues Banda i izvesti najveće hitove sa svog bogatog repertoara, uključujući i nove pjesme s nadolazećeg albuma.
vrijeme: 12.10.2019.
mjesto: Zagreb; Kino Kinoteka, Kordunska 1
url: https://kinokinoteka.hr/
 

Nazivaju ju najboljom jazz-rock vokalisticom, vrhunskom izvođačicom bluesa, kao i prvom damom jazza. Poznata je po specifičnom vokalu i stilskom afinitetu, izraženom smislu za interpretaciju, kao i majstorskim improvizacijama. Njezine pjesme iz razdoblja 70-ih i 80-ih godina opet bivaju nanovo otkrivene i korištene u novim kontekstima, predstavljajući Zdenkine ranije radove mlađoj, urbanoj publici.

 

Prvi album iz 1978. godine, jednostavno nazvan “Zdenka Kovačiček”, 2016. godine reizdan je diljem svijeta pod epitetom “rijetke i iznimne ploče”, a nedugo zatim stigao je i do svjetskih modnih pista – “Elektru” sa spomenutog albuma Karl Lagerfeld izabrao je kao glazbenu kulisu za Chanelovu reviju u Parizu. Također, pjesmu “Mali crni brat” s istog albuma obradili su Dementronomesi, a naslovnu pjesmu s albuma “Frka” iz 1981. još jedan popularni domaći sastav – Nipplepeople.

 

Već 60 godina Zdenka Kovačiček suvereno vlada domaćom glazbenom scenom, ali i ostvaruje zapaženi međunarodni ugled. Bogatu solističku karijeru gradi po povratku u Hrvatsku 70-ih vješto plivajući u rock, blues, soul i jazz vodama, uz povremene susrete s kazalištem, njezinom drugom ljubavi. Najveći uspjeh u tom polju ostvaruje mjuziklima “S ljubavlju, Janis” i “Ella i Marilyn”.

 

Ulaznice je moguće kupiti po pretprodajnoj cijeni od 60 kn online na www.ulaznice.hr, na prodajnim mjestima iz sustava te na blagajni kina. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 70 kn.


Publiku očekuje i posebno iznenađenje – Zdenka Kovačiček ovom će prilikom posjetiteljima koncerta pokloniti ​svoj dvostruki CD “Zlatna kolekcija” koji nije dostupan u regularnoj prodaji.