Preskočite na glavni sadržaj

Davor Pavelić: Slobodni pad

Samostalna izložba Davora Pavelića pod nazivom 'Slobodni pad' otvara se u četvrtak, 10. listopada, u 20:00 sati, u galeriji Instituta za suvremenu umjetnost u Zagrebu. Izložba ostaje otvorena do 31. listopada 2019.
vrijeme: 10.10.2019.
mjesto: Institut za suvremenu umjetnost, Trg kralja Tomislava 20, Zagreb
url: http://www.institute.hr/

Davor Pavelić, likovni umjetnik koji se tijekom godina udaljio od prakse izlaganja u galerijama i posvetio se likovnom radu kao ilustrator, prvi puta izlaže svoje ilustracije u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu. Izložba se sastoji od dvije cjeline, od kojih jedna predstavlja ilustracije iz dnevnih ili političkih časopisa, a druga skupinu ilustracija za dječje knjige.

Kako su domaća novinska izdanja bila sve manje zainteresirana za ilustracije, Pavelić je našao mjesta za svoje ilustracije na stranicama novinskih i periodičkih publikacija na međunarodnoj sceni, i to među najzvučnijim izdanjima, počevši od The New York Timesa i TheBoston Globea.

Kako je pretežno angažiran u inozemstvu, publika u Hrvatskoj osim na povremenim revijalnim izložbama ilustracija, uopće nema prilike biti upoznata s njegovim radom, pa je ova izložba prilika da se sada upoznamo sa zanimljivim radovima nastalima raznim likovnim tehnikama, koje nose i dozu humora kakvu ilustracija zahtijeva. Osim toga, izložba je prilika da zanimljiv, i vrlo uspješan korpus radova Davora Pavelića inkorporiramo među uspjehe hrvatskih umjetnika kojih društvo i javnost  prečesto nisu svjesni. Nazivom izložbe Slobodni pad, u kontekstu vezanom uz sudbinu protagonista kreativnog procesa, Pavelić govori „o bacanju u nepoznato i rizik. Što bude, bit će.“

Opširnije:
http://www.institute.hr/

Radno vrijeme galerije:
utorak – subota 12:00 – 19:00 sati